Πεζοπορία στο φαράγγι Χαρκώματα – Φρούριο Λιόπετρο

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει σε συνεργασία με τον Φ.ΟΡ. Σ. Σητείας κυκλική πεζοπορία στο φαράγγι του Χαρκωματά, περιοχή του Γεωπάρκου Σητείας. Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας στο εκκλησάκι της Ανάληψης Παπαδιόκαμπου και θα περπατήσουμε το φαράγγι με τα εντυπωσιακά πετρώματα ανηφορικά από την έξοδό του στον κόλπο της Ρούσας Λίμνης ως την είσοδό του κάτω απ’ το μεσαιωνικό φρούριο Λιόπετρο. Κατόπιν θα ανέβουμε ως το φρούριο και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και θα θαυμάσουμε τη θέα προς Ρίχτη, Καλαβρό και κόλπο Μεραμπέλλου. Αν η μέρα το επιτρέπει, θα κατηφορίσουμε ακόμα ως την μικρή παραλία του Αϊ Γιάννη κάτω απ’ το Λιόπετρο. Στη συνέχεια επιστρέφουμε από τον χωματόδρομο, που ενώνει Χαμαίζι-Παπαδιόκαμπο, στην αφετηρία μας. Η πορεία είναι αρκετά εύκολη, αν και η πεζοπορία μέσα σε φαράγγι θέλει πάντα την προσοχή της!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο κι αντηλιακό, πολύ νερό και σνακ κι επίσης μαγιό, πετσέτα για μια βουτιά στην παραλία του Παπαδιόκαμπου κι όχι μόνο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ με ΙΧ από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 7:30 το πρωί της Κυριακής. Παρακαλούμε να καταβληθεί στον οδηγό κάθε οχήματος το αντίτιμο των 10 ευρώ! Όσοι έρθουν από Σητεία αναχώρηση στις 8.30 το πρωί απέναντι απ’ το κολυμβητήριο. Υπεύθυνος Σητείας: Αργύρης Σφενδουράκης (6973357549). Όσοι έρθουν από Ιεράπετρα συνάντηση στη Σφάκα 8.00.

ΑΡΧΗΓΟΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4-5 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com