Παγώνει και πάει για επανεξέταση(!) το βραβευμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Φρίξος».

Πάγωσε…για να επανεξεταστεί(!) το προγράμματα σεξουαλικής  αγωγής  «Φρίξος» που βραβεύτηκε με το Παγκόσμιο Αριστείο Καινοτομίας, στο 24ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Σεξουαλικής Αγωγής.  

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το goodnet.gr  πρόκειται για πολιτική απόφαση, ενώ την τελική «ετυμηγορία» μετά τη γνωμοδότηση του νέου Δ.Σ. του ΙΕΠ θα την λάβει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στη συγγραφική ομάδα του «Φρίξου» όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφού οι εκπαιδευτικοί που είχαν αποφασίσει να το υλοποιήσουν φέτος, μια και είχε εγκριθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς φέτος, εκπαιδευτικοί  και  γονείς  παρακολούθησαν ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια ,ωστόσο πριν λίγες μέρες το υπουργείο ζήτησε από το ΙΕΠ την επανεξέτασή του και τώρα αναγκαστικά το πρόγραμμα «παγώνει».δεν μπορούν προς το παρόν να το κάνουν.
Η κ. Δέσποινα Μαυράκη, μέλος της συγγραφικής ομάδας μιλώντας στο goodnet.gr και στην Χαρά  Βηλαρά έθεσε το εξής εύλογο ερώτημα:
«Γιατί ζητάνε την επαναξιολόγηση ενός προγράμματος που εγκρίθηκε τρεις μήνες πριν και το οποίο παίρνει έγκριση κάθε χρόνο από το 2015; Σημαίνει κάτι ότι άλλαξε το Δ.Σ. στο ΙΕΠ ; Μπορεί να ακυρώσει απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ.; Και τι να επαναξιολογήσει ακριβώς; Το παγκοσμίως βραβευμένο πρόγραμμα που υλοποιείται σε σχολεία όλης της χώρας τόσα χρόνια; Και κάτι άλλο σημαντικό: Αναρωτιούνται οι άνθρωποι του υπουργείου σε τι ψυχολογία είναι τα παιδάκια που έχουν ξεκινήσει το πρόγραμμα; Που είναι ο Φρίξος ρωτάνε; Άφαντος!».

Αποτέλεσμα εικόνας για βραβειο στπο φριξος προγραμμα σεξουαλικης αγωγης
Για τον Φρίξο είχε μιλήσει τον περασμένο Οκτώβριο στο Λατώ fm στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου  «Ναι μεν αλλά» το μέλος της ομάδας που δημιούργησε τον «Φρίξο» εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, με σπουδές σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στη Φιλανδία κ.Μαργαρίτα Γερούκη που μεταξύ άλλων είχε πει : «Η εμπειρία μας στο χρόνο εφαρμογής απο 2015 ήταν ότι τα παιδιά  μπορούσαν πάρα πολύ καλά να καταλάβουν αυτά τα θέματα, μπορούσαν πάρα πολύ καλά να διαφοροποιήσουν τα καλά και τα κακά μυστικά. Παράλληλα είχαμε συνεργασία με τους γονείς, συζητήσαμε και στην αρχή του προγράμματος για να τους ενημερώσουμε πως θα εξελιχθεί και για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά και στο τέλος ήτανε ενθουσιασμένοι  θα έλεγα κυριολεκτικά γιατί όπως είπανε και οι ίδιοι τους δόθηκε μία αφορμή και μία καλή ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά τους. Η κουβέντα στην τάξη άνοιγε ήταν μία πολύ καλή γέφυρα για να μπορέσουν οι γονείς να μιλήσουν με το παιδί τους για όλα αυτά τα θέματα. 
Η πιο όμορφη στιγμή μας όσο αφορά τον  Φρίξο  ήταν πριν από δέκα μέρες που στο Μεξικό στο συνέδριο στο 24ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία η Ελληνική ομάδα, το δικό μας το πρόγραμμα, παρέλαβε το πρώτο βραβείο αριστείας και καινοτομίας εκπαιδευτικού προγράμματος σεξουαλικής αγωγής. Ο Φρίξος ξεχώρισε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com