ΟΑΚ – Απολογισμός από την απερχόμενη Διοίκηση.

Η απερχόμενη Διοίκηση του ΟΑΚ παρουσίασε στα Χανιά τον απολογισμό της.

Ο Δημήτρης Κουνενάκης, απερχόμενος Πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ πρέπει να κάνει τον απολογισμό για τα πεπραγμένα κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, επιχείρηση συλλογικότητα. Δεν μας το ζήτησε κανείς. Όμως, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αναφέρουμε ορισμένα, σεβόμενοι τα μέλη του ΔΣ, τα στελέχη και τους εργαζομένους του ΟΑΚ που συνέβαλαν και κυρίως την κοινωνία η οποία κρίνει σε τελική ανάλυση. Παρουσιάζουμε ως εκ τούτου σήμερα ένα σύντομο απολογισμό που ίσως αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί.

Στην δύσκολη περίοδο της πτώχευσης τη χώρας αναλάβαμε τη διοίκηση του ΟΑΚ. Οι δυσκολίες όχι μόνο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη χώρα μας αλλά για τα ιδιαίτερα ζητήματα που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ.

Το νέο ΔΣ ορίστηκε την 22 Απριλίου 2016, το οποίο όμως κατέστη προσωρινό εντός του ίδιου έτους. Δεν υπήρξε απόφαση έκτοτε για την ορισμό του ΔΣ. Οι ανάγκες , η καθημερινότητα, επέβαλαν την παρουσία και τη διαχείριση.

Σε όλη τη διάρκεια αντιμετωπίσαμε την νοοτροπία των κεντρικών υπηρεσιών , του άκρατου συγκεντρωτισμού του κέντρου, του χειρότερου στην Ευρώπη, την αμφισβήτηση του ρόλου και της χρησιμότητας του ΟΑΚ.

Αντιστοίχως δεν συναντήσαμε ευνοϊκό κλίμα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης παρά τη συμμετοχική παρουσία. Κατανοητό βεβαίως ότι επιθυμούν να έχουν τις αρμοδιότητες του ΟΑΚ. Στην πορεία υπήρξαν βήματα καλής συνεργασίας.

Οι εποχές επίσης έφεραν ως αποτέλεσμα την απομείωση του προσωπικού.

Σε αυτό το περιβάλλον στηρίξαμε παντού και φυσικά στηρίζουμε, την ανάγκη και τη χρησιμότητα του ΟΑΚ που υλοποιεί σε σημαντικό βαθμό την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και εργασιών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών αρχών της ΑΜΕΣΟΤΗΤΑΣ, της ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ και της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ. Στη λειτουργία του οργανισμού και με την απαραίτητη συνεργασία με το υπουργείο, όπου ήταν δεδομένο, φάνηκε η χρησιμότητα και η αξία του ΟΑΚ. Την κρίσιμη επίσης ανάγκη της αποκέντρωσης.

Το ΔΣ, με τις αρμοδιότητες που του δίνει το Καταστατικό του ΟΑΚ, συνέβαλε σε καλό κλίμα στην επιτυχή αντιμετώπιση των θεμάτων. Θεωρώ πως σε κλίμα συναίνεσης, σεβασμού και σύμπνοιας, όλα τα μέλη του ΔΣ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες και συνέβαλαν στην καλή διαχείριση.

Επίσης εξασφαλίστηκε, σε σημαντικό βαθμό, κλίμα συνεργασίας και κατανόησης με φορείς του τόπου.

Σημαντικό επίσης είναι ότι η παρούσα διοίκηση σεβάστηκε τη συνέχεια, γεγονός που δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Ευρωπαϊκό δεδομένο μεν αλλά δύσκολο στη χώρα μας.

Η πραγματικότητα αλλά και ο απολογισμός καταδεικνύει την βελτίωση και την εξυγίανση των οικονομικών. Επίσης σημαντικά και κρίσιμα έργα στην οδοποιία, στην άρδευση και την ύδρευση ολοκληρώθηκαν ή συνεχίσθηκαν εξασφαλίζοντας σημαντικές και κρίσιμες υποδομές στο νησί. Παράλληλα προχώρησαν και άνοιξαν μελέτες για τη εξασφάλιση σημαντικών υποδομών στον τόπο. Αναπτύχθηκαν επίσης πρωτοβουλίες για νέους τομείς που επιβεβαιώνουν τον κρίσιμο και πρωτοπόρο ρόλο του ΟΑΚ.

Στο πλαίσιο των ατομικών και συλλογικών μας δυνατοτήτων βοηθήσαμε στη λειτουργία του Οργανισμού και καλούμε του φορείς της Κρήτης να στηρίξουν έτι περαιτέρω την παρουσία και τις δράσεις του ΟΑΚ, ενισχύοντας το ρόλο του στο πλαίσιο μια αναγκαίας ενίσχυσης της ασθενούς αποκέντρωσης της χώρας μας.

Ευχαριστώ προσωπικά κάθε μέλος του ΔΣ και είμαι ευγνώμων για την παρουσία, τη συνεργασία και τη βοήθεια στη διοίκηση.

Ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΣ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τους Διευθυντές, τα στελέχη, τους εργαζόμενους για την αφοσίωση στον ΟΑΚ , την εργασία και τη συμβολή σας.

Τις θερμές και ειλικρινείς ευχές απευθύνω στον νέο Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα μέλη του ΔΣ και σας ευχόμαστε μια παραγωγική, αποτελεσματική και χρήσιμη διοίκηση, για την ενίσχυση του ΟΑΚ και τη στήριξη των κοινωνιών της Κρήτης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com