Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης στο Λατώ fm: «Χθες είχαμε μια πειθαρχημένη ανυπακοή – Αλά καρτ οι ευαισθησίες της κυβέρνησης, αντί να ενισχύσει υγεία, παιδεία, ελεγκτικούς μηχανισμούς στέλνει τα ματ στους εργαζόμενους»

«Η κυβέρνηση έχει α λα καρτ ευαισθησίες, εδώ και 9 μήνες αντί να θωρακίσει το σύστημα υγείας, αντί να επιτάξει το ιδιωτικό σύστημα υγείας, αντί να στείλει καθηγητές και λάπτοπ στα σχολεία, αντί να στείλει ελεγκτές στους χώρους δουλειάς για την προστασία και την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στέλνει τα ματ στους εργαζόμενους και μάλιστα σε μία μέρα που αποτελεί παρακαταθήκη και κατάκτηση ο εορτασμός του Πολυτεχνείου», τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Η κυβέρνηση επιδόθηκε σε αυτό το κύμα βίας και τρομοκρατίας και χθες ηττήθηκε. Ηττήθηκε η ιδεολογία της η πρακτική της, το κράτος της ηττήθηκε κατά κράτος» ανέφερε. 

Απαντώντας σε όσους ρωτούν γιατί το ΚΚΕ «έσπασε» την απαγόρευση συναθροίσεων κάνοντας πορεία χθες στην Αθήνα, ο κ. Συντυχάκης είπε πως » το ΚΚΕ είναι εκείνο που μπορεί να τηρήσει τα μέτρα πολύ καλύτερα και από την κυβέρνηση και από τις δυνάμεις καταστολής. Αποδείξαμε στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και χθες έξω από την Αμερικανική πρεσβεία με 300 άτομα στα 3 μέτρα ο ένας από τον άλλο, την ώρα που υπήρχαν 6.000 αστυνομικοί. Αυτοί οι αστυνομικοί δεν αποτέλεσαν υγειονομική ‘βόμβα’; Δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, δεν φορούσαν καν μάσκες! Όταν χτυπούσαν και συλλάμβαναν δεν υπήρχε πιθανότητα να κολλήσουν τον κορωνοϊό; Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από το ότι η κυβέρνηση έφτασε μέχρι την Πρεσβεία. Κι αυτό γιατί και η ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δώσει όρκους πίστης. Αμερικανική πρεσβεία αποτελεί σύμβολο υποτέλειας και δεινών της χώρας, ευθύνεται για τη διχοτόμηση της Κύπρου και τα βάσανα των λαών στη σύγχρονη ιστορία. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να χτυπήσουν χθες τα ΜΑΤ.

Όπως είπε, «χθες είχαμε Συνταγματική εκτροπή, η απόφαση της κυβέρνησης και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων είναι βαθιά και αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική, πλήττει  τον πυρήνα του δικαιώματος της συνάθροισης με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος. Δεν είναι θέσφατο η απόφαση του ΣτΕ, όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις, όταν εφαρμόζονταν τα μνημόνια ή οι πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, το ΣτΕ τα επικροτούσε. Η γενική απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση επιβάλλεται μόνο σε κατάσταση πολιορκίας με βάση το άρθρο 48 του Συντάγματος. Η κυβέρνηση πήγε κόντρα στο Σύνταγμα».

 Όπως τόνισε, «εάν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τη δημόσια υγεία, δεν θα άνοιγε τις πύλες εισόδου στους τουρίστες χωρίς μέτρα ή μετατρέποντας τα ξενοδοχεία της Κρήτης σε Νοσοκομεία αναφοράς δεν θα επέτρεπε 100% συνωστισμό στα καράβια και στα αεροπλάνα, εδώ στην Αθήνα γίνεται χαμός στα λεωφορεία».  

Σημείωσε πως «όπως λέει και ο Γ. Ρίτσος, ‘τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του’. Και το ΚΚΕ  δεν πρόκειται να γονατίσει. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία, αμφισβητείται το καπιταλιστικό σύστημα, γιατί φαίνεται ανήμπορο και δεν θέλει να αντιμετωπίσει προβλήματα του λαού. Από το 2016 μέχρι σήμερα, π.χ., έχουμε πλημμύρες από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, τι έκανε η κυβέρνηση ή η Περιφέρεια για να θωρακίσει αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά το νησί; Τίποτα, την ίδια στιγμή που κυκλοφορούν δισεκατομμύρια πάνω από το κεφάλι μας. Αντί να πάρουν μέτρα προστασίας για την εστίαση, τους μικρομεσαίους που βάζουν λουκέτο, αντί να προστατέψουν τους αγρότες που δεν έχουν υψηλό κόστος παραγωγής, δεν έχουν να αγοράσουν τα καλλιεργητικά εφόδια, αντί να ενισχύσει το λαό σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, φέρνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφαιρώντας κοινωνικά εργασιακά δικαιώματα και την ίδια στιγμή χτυπά κιόλας. Πάνε να επιβάλλουν τη λογική του νόμου και της τάξης, αυτές που είδαμε χθες είναι εικόνες από το μέλλον».

Στην ερώτηση εάν στις 6 του Δεκέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο ίδιος βλέπει να γίνονται αντίστοιχα επεισόδια, ο κ. Συντυχάκης απάντησε πως «χθες είχαμε μια πειθαρχημένη ανυπακοή. Δεν μπαινοβγαίνουμε στα αμάξια της αστυνομίας και το παίζουμε εξωκοινοβουλευτικοί, κλπ, ποτέ δεν φορέσαμε κουκούλα και ποτέ δεν παίξαμε διπλό ρόλο. Δεν μπορώ να σας πω για τις 6 Δεκεμβρίου, μπορώ να σας πω όμως ότι το ΚΚΕ με αίσθημα ευθύνης θα αντιμετωπίσει και αυτή την εκδήλωση,  με όποιο πρόσφορο τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Άλλωστε ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι αυτή η μέρα αποτελείται το ‘βούτυρο στο ψωμί’ των δυνάμεων καταστολής και των εκάστοτε κυβερνήσεων προκειμένου να βρουν πάλι λόγο να χτυπήσουν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com