Ο Βασίλης Ορφανάκης στο Λατώ fm: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων και στο Λασίθι – Μικρό μέχρι τώρα το ενδιαφέρον σε Α΄θμια, Β΄θμια

Ξεκινούν αύριο  και στο Λασίθι οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα, όπως είπε ο υπεύθυνος της  Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών της εκπαιδευτικής κοινότητας Λασιθίου Βασίλης Ορφανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε περιγράφοντας τη διαδικασία, «είναι μία πολύ σημαντική κίνηση του υπουργείου Παιδείας η οποία θεωρώ ότι αλλάζει  σελίδα στο πλαίσιο της πανδημίας στο κομμάτι της εκπαίδευσης, μετά τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής οι οποίοι είχαν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να εμβολιαστούν εκπαιδευτικοί από τα αδιάθετα εμβόλια στα εμβολιαστικά κέντρα. Με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης έχει οριστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μία επιτροπή ομάδας συντονισμού εμβολιασμών, που έχει αναλάβει να συλλέξει σε πρώτη φάση το έργο της συλλογής των στοιχείων των εκπαιδευτικών οι οποίοι με υπεύθυνη δήλωσή τους διαθέτουν τον εκδηλώνουν ενδιαφέρον στο να συμμετέχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού. Εμείς θα συντάξουμε ένα πίνακα ο οποίος θα ταξινομηθεί με βάση την ημερομηνία γέννησης σε φθίνουσα σειρά που σημαίνει θα ξεκινήσουμε από τους συναδέλφους μεγαλύτερης ηλικίας και από την Τετάρτη και μετά το μεσημέρι τα εμβολιαστικά κέντρα του Λασιθίου θα έρχονται σε επαφή με εμάς, θα μας ενημερώνουν για τα αδιάθετα εμβόλια που υπάρχουν στα εμβολιαστικά κέντρα και εμείς με τη σειρά μας αμέσως θα ειδοποιούμε τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα στον πίνακα με βάση την ηλικία τους».

Βάσει των οδηγιών όπως είπε, ο κατάλογος σήμερα κλείνει και ξεκινά η διαδικασία την Τετάρτη, «δεν ξέρω αν δώσουν κάποια παράταση από το υπουργείο».

Για το ποια εμβόλια θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Ορφανάκης είπε ότι «εικόνα για τα εμβόλια δεν έχουμε και νομίζω ότι δεν έχει και σημασία, σημασία όταν πηγαίνεις ένα πόλεμο έχει να έχεις το ‘όπλο’ μαζί σου».

Εάν ένας εκπαιδευτικός δεν μπορέσει να μετακινηθεί θα προχωράμε στον επόμενο, θα τον ενημερώνουμε και κάποιος που δεν δέχτηκε γιατί μπορεί να έχει κάποια υποχρέωση δεν βγαίνει εκτός λίστας, την επόμενη μέρα μπορεί να πάει π.χ..

Για το νομό Λασιθίου όπως ανέφερε, τα στοιχεία μέχρι το πρωί της Τρίτης κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των περίπου 280 από τους περίπου 700 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα ποσοστό δηλαδή 40%, και από τους 500 της Δευτεροβάθμιας οι 230, ένα ποσοστό 46% δηλαδή. «Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα ποσοστά αυτά είναι μικρά, θα περίμενα κάτι περισσότερο». 

Οι σχετικές διαδικασίες και προετοιμασίες στο Λασίθι ξεκίνησαν όπως είπε από την περασμένη Παρασκευή εκ μέρους των Διευθύνσεων και των σχολικών μονάδων. «Περιμένουμε και το καθολικό άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους εκπαιδευτικούς από τα διαθέσιμα εμβόλια αλλά θεωρώ ότι το Υπουργείο με αυτό το βήμα που κάνει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι μιλάνε ήδη και για άνοιγμα των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας από την επόμενη εβδομάδα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com