Ο πρόεδρος του ΙΟΑΝ Δημ. Αλτσιάδης στο Λατώ fm: «Υπάρχουν και άλλες ‘Σοφίες Μπεκατώρου’ – Η Ομοσπονδία δεν στάθηκε στο ύψος της απέναντι σε όσα καταγγέλθηκαν»

«Υπάρχουν και άλλες ‘Σοφίες Μπεκατώρου’, η Ομοσπονδία δεν στάθηκε στο ύψος της απέναντι σε όσα καταγγέλθηκαν», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου Δημήτρης Αλτσιάδης, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ομοσπονδίας που υπέβαλαν την παραίτησή τους διαφωνώντας με τους χειρισμούς της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, 

«Αυτό που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου έχει ξεκινήσει 1-2 χρόνια πριν ενώ τελευταία συμπορεύθηκαν και οι Μάντης-Καγιαλής. Σε πολλούς αθλητές δεν άρεσε ο τρόπος διοίκησης της Ομοσπονδίας και είχαν στραφεί με κάποια ένδικα μέσα εναντίον τους. Όλο αυτό χόντρυνε πάρα πολύ με τις καταγγελίες της Σοφίας. Η οποία μάλιστα είχε έλθει στον Άγιο Νικόλαο μετά την Ολυμπιάδα και είχε κάνει και γνωριστεί εδώ με τα παιδιά, τους μικρούς μας ιστιοπλόους».


Όπως είπε, «τέτοια συμβαίνουν και σε άλλες ομοσπονδίες και υπάρχουν και άλλες ‘Σοφίες'», ενώ έκανε λόγο για καρεκλοκενταυρισμό εντός της Ομοσπονδίας. «Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να διεκδικούν, έχουν καταγγελθεί επίσης ατασθαλίες χρημάτων, κλπ».

Πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή Ανοιχτής θάλασσας είναι κάτι το ξεχωριστό, μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαμε και δικό μας ταμείο, παραιτηθήκαμε γιατί μετά τις καταγγελίες της Σοφίας για αυτό το κατάπτυστο που έγινε  η Ομοσπονδία κινήθηκε με τρόπο που δεν μας κάλυπτε. Τα mail έρχονται βροχή από διάφορους ομίλους, εμείς έχουμε σήμερα Δ.Σ. στον όμιλο, για να δούμε τι στάση θα κρατήσουμε. Εμάς δεν είναι δουλειά μας να καταδικάσουμε, αλλά από τη στιγμή που καταγγέλθηκε η ομοσπονδία δεν στάθηκε στο ύψος της».

Πρόσθεσε πως «αυτό το οποίο εύχομαι να μη γίνει στις άλλες ομοσπονδίες είναι αυτός ο εμφύλιος σπαραγμός μεταξύ των αθλητών, των ομίλων και των παραγόντων, όλων αυτών που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα, και ένας εμφύλιος δεν αφήνει τίποτα άλλο παρά μόνο συντρίμμια».

Κλείνοντας, είπε πως «είναι δουλειά όχι δική μας αλλά της Πολιτείας να ελέγξει αν όλα αυτά με το φάγωμα χρημάτων ή τι ισχύει σε όσα ειπώθηακαν, είναι καθαρά δικαστικό κομμάτι. Αυτό το οποίο εμείς μπορούμε να κατηγορήσουμε για τη Σόφια και αυτό που μπορούμε εμείς να πούμε ήταν ότι η ανακοίνωση από την Ελληνική ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν ανεπίτρεπτη».

Αναφορά έκανε και στην προετοιμασία των αθλητών ενόψει των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων, που μπορεί και αυτή, όπως είπε, να πάει πίσω με όλα όσα έχουν αρχίσει να γίνονται τα τελευταία 24ωρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com