Ο Νίκος Κοκκίνης στο Λατώ fm: «Με κατάλληλη πολιτική βούληση η ΑΣΤΕΚ μπορεί να γίνει ανώτατη σχολή τουρισμού – Ο Δήμος έστειλε προτάσεις για τη σχολική στέγη στην Περιφέρεια κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης»

Για την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τα όσα αποφασίστηκαν στο τελευταίο ειδικό δημοτικό συμβούλιο για τη σχολική στέγη και τα μέτρα στήριξης του Δήμου σε δημότες-επιχειρήσεις-εργαζομένους, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης.

Όπως τόνισε, στον κ. Θεοχάρη έκανε μια ιστορική αναδρομή για την ΑΣΤΕΚ τονίζοντας πως «πλέον το νομοθετικό πλαίσιο έχει αλλάξει και με την κατάλληλη πολιτική βούληση η ΑΣΤΕΚ μπορεί να γίνει ανώτατη σχολή τουρισμού».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη των καταδυτικών πάρκων για την περιοχή μας και στην αναβάθμιση του χειμερινού τουρισμού, ενώ μετέφερε στον υπουργό και το «απαράδεκτο της διαδικασίας για τη Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο, κάτι που είχε μεταφέρει και στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κόνσολα». 

Για το δημοτικό συμβούλιο

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού σχετικά με τη σχολική στέγη και τα μέτρα στήριξης του Δήμου, ο κ. Κοκκίνης τόνισε πως «επειδή ο Δήμαρχος λέει κουβέντες από δω και από κει και δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, καλό θα ήταν να μιλήσουμε κάποια στιγμή και ζωντανά, χωρίς προεκλογικές συζητήσεις, κλπ».

Για τη σχολική στέγη είπε ότι «το πρόβλημα στο Δήμο είναι μεγάλο, δεν υπάρχει ένταξη κανενός σχολείου σε πρόγραμμα, υπάρχουν σε άλλους Δήμους και θα υπάρξουν απαντήσεις και εγγράφως, με μελέτες έτοιμες επικαιροποιημένες. Ο Δήμαρχος έστειλε το χαρτί με τις προτάσεις στην Περιφέρεια κάτω από τη δική μας πίεση σαν αντιπολίτευση συνολικά. Στα 6 τελευταία χρόνια έχουν περάσει προγράμματα, ΕΣΠΑ.

Τη λύση της Μεσοράχης την φέραμε πρώτη, γιατί κατά καιρούς και ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο κ. Γιάννης Μαρίνος έβαζαν μια σειρά θεμάτων αμφισβητώντας τη λύση αυτή (κλίσεις, προσβασιμότητα)».

Ο κ. Κοκκίνης χαιρέτησε επίσης την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μετά και το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη συγκεκριμενοποίηση των προτεραιοτήτων του Δήμου για τη σχολική στέγη – οικόπεδο για το 5ο δημοτικό, δημοτικό στο Σίσι, κ.ά..

Χαιρέτησε επίσης τα μέτρα που αποφασίστηκε ομόφωνα να λάβει ο Δήμος για τη στήριξη σε δημότες-επιχειρήσεις-εργαζομένους «και που επεκτείνονται και στους άνεργους και σε όσους έχουν ανάγκη». Όπως τόνισε «πέρα από τα οποιαδήποτε μέτρα της κυβέρνησης, πρέπει ως τοπική αυτοδιοίκηση να έχουμε τη δική μας γενναία συμμετοχή».


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com