Ο Λευτέρης Ραφαϊλάκης στο Λατώ fm: «Οι πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου θα μπορέσουν μετά την καραντίνα να χαρούν πολλές νέες αθλητικές εγκαταστάσεις – Παραδίδεται σύντομα η ανανεωμένη ‘Κουνδούρειος’ βιβλιοθήκη, καταλογογραφήσαμε ηλεκτρονικά 10.000 βιβλία»

«Οι πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου θα μπορέσουν μετά την καραντίνα να χαρούν πολλές νέες αθλητικές εγκαταστάσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.


Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση απαγόρευσης ομαδικών αθλημάτων από τον ΠΑΟΔΑΝ, είπε πως «περισσότερο βγάλαμε την ανακοίνωση για να προστατεύσουμε τους πολίτες γιατί πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση σε ομάδες μέχρι τριών ατόμων
στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο προπονητής – στίβο, τένις, ποδηλασία, σέρφινγκ κ.ά.

Δεν επιτρέπεται κανένα ομαδικό άθλημα για κανένα λόγο, ούτε μπάσκετ, ούτε ποδόσφαιρο, εάν κάποιος πάει και παίξει, όπως γίνεται π.χ. αυτές τις μέρες στο γήπεδο στο ΕΟΤ ή στο 5×5 στη Νεάπολη, πάει με δική του ευθύνη και κινδυνεύει να δεχτεί πρόστιμο. Σήμερα θα μπουν και ενημερωτικές ταμπέλες.

Τόνισε, πάντως, πως μετά την καραντίνα θα μπορούν πλέον οι δημότες να χαρούν πολλές νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. «Έχει τελειώσει και σχεδόν παραδοθεί το γήπεδο μπάσκετ στο ΕΟΤ, κατασκευάστηκε ένα γήπεδο τένις, ένα μικρό γηπεδάκι ποδοσφαίρου για παιδιά μέχρι 10 ετών, είναι υπό κατασκευή το skate Park κοντά στην περιοχή της Αμμούδας, περιμένουμε σύντομα να δημοπρατηθεί ο ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο της Αμμούδας και η ανακατασκευή του ταρτάν στο στίβο του Αγίου Νικολάου».  

Στη Νεάπολη, πρόσθεσε, έγινε ένα νέο γήπεδο μπάσκετ σε παλιά υφιστάμενη αθλητική υποδομή, στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου, η αλλαγή τάπητα σε Ελούντα και Κριτσά ενώ καλά είναι τα νέα και για το πολύπαθο, όπως είπε, γήπεδο του Σισίου «το οποίο εδώ και χρόνια προσπαθούμε να τελειώσουμε, με πάρα πάρα πολλές δυσκολίες εξαρχής
 αλλά νομίζω ότι είμαστε σε τελικό στάδιο, ο τάπητας σύντομα θα βρίσκεται στο Σίσι και νομίζω ότι σύντομα θα προχωρήσει και αυτό. Μένουν εργασίες από το Δήμο για να ολοκληρωθεί το γήπεδο, θα ακολουθήσει τοποθέτηση του τάπητα, ενώ προχωρά και η επισκευή των αποδυτηρίων».

Στο πολιτιστικό κομμάτι, ο κ. Ραφαϊλάκης τόνισε ότι «είμαστε πολύ κοντά, μέχρι τέλος του έτους, στην παράδοση της «Κουνδουρείου» δημοτικής βιβλιοθήκης, έχει γίνει καταλογογράφηση ηλεκτρονική και θα βγει στον αέρα ώστε να μπορεί ο καθένας να βλέπει τι βιβλία υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας και να μπορεί να επιλέξει ηλεκτρονικά πλέον», ενώ έχουν γενικώς γίνει και εργασίες πλήρους ανακαίνισης στο χώρο. 

«Η καταλογογράφηση δεν ήταν μία εύκολη διαδικασία και αν δεν είναι κι αν δεν είχαμε έξτρα προσωπικό λόγω covid
τον τελευταίο καιρό με συμβασιούχους, θα είχαμε καθυστερήσει κι άλλο, αλλά όλο το βάρος μας έχει πέσει εκεί, έχουμε καταλογογραφήσει περίπου 10.000 τίτλους βιβλίων, σε σύνολο 25.000 τίτλων «. 

Πρόσθεσε, πως και στο ΡΕΞ οι περισσότερες εργασίες έχουν τελειώσει, και απομένει να αγοραστεί ότι χρειάζεται για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου που απαιτείται πλέον. 

Τα σχέδια, άλλωστε, του ΠΑΟΔΑΝ και ο προγραμματισμός για εκδηλώσεις συνεχώς ανατρεπόταν και συνεχίζει, όπως τόνισε, να ανατρέπεται από τις καταστάσεις της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com