Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχ. Κατρίνης στο Λατώ fm: «Το β΄ εξάμηνο του ’21 θα είναι το δυσκολότερο διάστημα από το 2010 μέχρι σήμερα – Δεν έχουμε άγχος να συνεργαστούμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ»

«Το β΄ εξάμηνο του ’21 θα είναι το δυσκολότερο διάστημα από το 2010 μέχρι σήμερα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης (με καταγωγή από το Καρύδι Επάνω Μεραμπέλλου) μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε για τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε, «είναι τιμή να εκπροσωπείς το ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχω συναίσθηση του βάρους και της ευθύνης αυτής όπως δούλευα έτσι θα συνεχίσω να δουλεύω και τώρα και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ο στόχος είναι κοινός, η προσπάθεια είναι κοινή και προσπαθούμε και να περάσουμε τις δικές μας θέσεις ώστε να γίνουν αποφάσεις χρήσιμες για τους πολίτες αλλά και ταυτόχρονα να επαναπατρίσουμε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής. Πλέον όλοι συμφωνούν ότι η αντιπολίτευση μας είναι και τεκμηριωμένη και υπεύθυνη και δομική, αυτό όμως πρέπει να μεταφραστεί και δημοσκοπικά και εκλογικά.


Για τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι» είναι αργός ρυθμός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη», ενώ για την οικονομία εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ίσως το πιο δύσκολο διάστημα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Είναι πάρα πολλά τα ‘τραύματα’ από το παρελθόν, έχουμε δύο lockdown, είναι πολλές οι υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή έχουμε πτωχευτικό κώδικα με καμία προστασία πρώτης κατοικίας, όλα αυτά δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στους επαγγελματίες του χώρου, τους λιανέμπορους, τους επιχειρηματίες».

Αναφέρθηκε επίσης στην προμήθεια των Rafalle που στήριξε το ΚΙΝΑΛ αλλά και στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, «όπου δεν έχουμε νομίζω ξεκαθαρίσει το πλαίσιο διαλόγου. Εμείς μιλάμε, σωστά, για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, η Τουρκία μιλάει για διεύρυνση της ατζέντας, υπήρχε μία απόφαση Συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου που έλεγε ότι όποιες συζητήσεις πρέπει να έχουν μόνο την οριοθέτηση στην τελευταία σύνοδο κορυφής οι ευρωπαίοι εταίροι έβγαλαν και αυτή τη δέσμευση για την απόφασή. Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιμένουμε ότι μόνο θέματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου, αλλιώς θα πρέπει να πάμε στο διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη».

Για την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, είπε ότι «αυτό είναι μία συνάντηση διπλωματική η οποία νομίζω ότι είναι στις υποχρεώσεις του πρωθυπουργού, υπάρχει μία συμφωνία, ανεξάρτητα από το αν και εμείς είχαμε διαφωνήσει τότε και μάλιστα τεκμηριωμένα με την κύρωση αυτής της συμφωνίας, θεωρώντας ότι δεν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα. Αυτή τη στιγμή, είναι ένα νομικό κεκτημένο και βεβαίως η χώρα πρέπει να υπερασπίζεται τις αποφάσεις που έχει προσυπογράψει, θα φανεί όμως αν τηρούνται οι όροι δεσμεύσεις και προϋποθέσεις και αν τελικά οι προθέσεις του Βορείων γειτόνων μας ήταν τόσο αγαθές ώστε να εξομαλυνθούν τα πράγματα και να μη δημιουργηθούν πάλι εντάσεις και παρεξηγήσεις».

Για την αγορά και τις εν αναμονή ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τόνισε και ο ίδιος ότι «η αγορά στενάζει, είναι πολλές οι υποχρεώσεις από το παρελθόν, συν τις υποχρεώσεις καραντίνας που ναι μεν αναστέλλονται αλλά κάποια στιγμή θα έρθουν ως υποχρεώσεις να πληρώσουν έμποροι και επαγγελματίες που είναι κλειστοί σήμερα και για πάνω από τέσσερις μήνες. Εάν οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι υπάρχουν οι συνθήκες όσον αφορά το ιικό φορτίο, τα δεδομένα είναι τέτοια που να επιτρέπουν έστω και οριακά το άνοιγμα της αγοράς, θεωρώ ότι θα πρέπει να ανοίξει η αγορά, τηρώντας πάντα όλους τους κανόνες ασφαλείας».

Σχετικά με την διαχείριση των εμβολίων και από τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, σημείωσε ότι «υπάρχει πολύ αργή ροή εμβολιασμών, αυτό νομίζω ότι κάποια στιγμή θα διορθωθεί, καλό όμως είναι να μην ανεβαίνει πολύ ο πήχης. Πρέπει το συντομότερο δυνατό διάστημα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, μ στόχο τους περισσότερους δυνατούς εμβολιασμούς, το γρηγορότερο δυνατό διάστημα. Έτσι ώστε και να θωρακιστεί η Δημόσια υγεία και για να μπορέσει η χώρα να έχει ένα ασφαλές προφίλ ενόψει τουριστικής περιόδου, κάτι πολύ κρίσιμο όπως πολύ καλά ξέρουμε και στην Κρήτη και στο Λασίθι, όπου ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας ο τουρισμός

Στο ερώτημα εάν ο ίδιος «βλέπει» το 2021 να είναι μια εκλογική χρονιά, τόνισε ότι «αυτό είναι μία απόφαση που θα πάρει ο πρωθυπουργός, δεν μπορούμε εμείς να ξέρουμε αν έχει σκεφτεί να πάει σε εκλογές, νομίζω ότι δεν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να πάμε σε εκλογές. Εάν δεν πάει το ποσοστό εμβολιασθέντων εκεί που θέλουμε και δεν έχει αναταχθεί η οικονομία, δεν καταλαβαίνω τι θα προσφέρουν οι εκλογές. 

Απαντώντας στην ερώτηση μας εάν υπάρχει περιθώριο σύμπλευσης πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνουν εκλογές, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι «δεν έχουμε λόγο να συμπλεύσουμε με κανέναν, εμείς έχουμε αυτόνομη πορεία, έχουμε τη δική μας πολιτική πρόταση, σε κάθε περίπτωση όταν συμφωνούμε τεκημριώνουμε με τη συμφωνία μας, όταν διαφωνούμε έχουμε πάντα ρεαλιστικές αντιπροτάσεις. Αυτή είναι η δική μας πολιτική παρέμβαση, δεν έχουμε κανένα άγχος να συνεργαστούμε ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com