Ο Γιώργος Πάγκαλος στο Λατώ fm: «Το νέο ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακα συνταξιούχων και εργαζομένων, συνεχίζουμε τον αγώνα μας»

Για το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό που κατετέθη στη Βουλή τη Δευτέρα μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος, λίγο πριν την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου από το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων, την Ομάδα Γυναικών Λασιθίου και το Συνδικάτο ΤΑΛΩΣ.

Όπως μεταξύ άλλων είπε «ζητάμε την κατάργηση του ασφαλιστικού αυτού, που  θα είναι η ταφόπλακα συνταξιούχων και εργαζομένων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνέχεια προηγούμενων νόμων», αναφερόμενος και στις διατάξεις του σχεδίου νόμου εκείνες που προβληματίζουν τους συνταξιούχους.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:


Σχετικές δημοσιεύσεις