Ο Γιώργος Καρτσάκης στο Λατώ fm: «Οι αστυνομικοί στη Σητεία που ήλθαν σε επαφή με το θετικό κρούσμα δεν έχουν κάνει τεστ, ούτε έχουν τεθεί σε περιορισμό – Δεν έχουμε καν τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

«Οι αστυνομικοί στο ΑΤ Σητείας νιώθουν εκτεθειμένοι και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτοί που ήλθαν σε επαφή μαζί τους δεν έχουν ακόμα τεθεί εκτός υπηρεσίας ή σε κάποιο περιορισμό. Τεστ οι αστυνομικοί αυτοί δεν έχουν κάνει ακόμη, προσπαθούμε από χθες και με την Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή να κάνουν τεστ», δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης, αναφορικά με τη μεταφορά και παραμονή των δύο φερόμενων ως διακινητών των μεταναστών στην περιοχή, ένας εκ των οποίων βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες θετικός στον κορωνοϊό. 

«Την περασμένη Τετάρτη είχαν συλληφθεί δύο άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών, την Κυριακή ο ένας εκ των δύο βγήκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ κρατούντο στο Α.Τ. Σητείας. Αμέσως υπήρξε ανησυχία στο προσωπικό αφού όλες τις προηγούμενες μέρες κάποιοι είχαν έλθει σε επαφή μαζί τους. Την Δευτέρα ο Εισαγγελέας με τον ανακριτή ήλθαν στο αστυνομικό τμήμα της Σητείας όπου αποφάσισαν ότι κρίνονται προφυλακιστέοι, πλη όμως κανένα κατάστημα κράτησης στην Κρήτη δεν μπορούσε να τους δεχτεί γιατί δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για COVID-19. Κάποιοι μάλλον υπολόγιζαν ότι ποτέ δεν θα πάει κάποιο κρούσμα εκεί, είναι μία παράλειψη των αρμοδίων, με αποτέλεσμα την παράλειψη και αυτή την έλλειψη σχεδιασμού σε τέτοιες περιπτώσεις, να την επιβαρύνονται οι συναδέλφοι μου στη Σητεία αφού εκεί στα κρατητήρια παραμένουν οι κρατούμενοι, δίπλα στους αστυνομικούς ενώ από τύχη δεν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι».


Έλλειψη εξοπλισμού

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει, όπως λέει ο κ. Καρτσάκης, πλήρη υγειονομικό εξοπλισμό, όπως ολόσωμες φόρμες ή οτιδήποτε άλλο έξτρα για την προστασία τους συναδέλφους μας. 

«Με έξοδα της Ένωσης αγοράσαμε έξτρα υγειονομικό εξοπλισμό μήπως και καταφέρουμε να προστατεύσουμε το οτιδήποτε. Για άλλη μία φορά, ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Πολιτεία τους αστυνομικούς είναι σαν να τους έχει σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Όπως τόνισε «δεν μπορούμε να κυνηγάμε τους πολίτες εάν δεν τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και όταν συμβαίνει κάτι σε μας να κάνουν τα στραβά μάτια. Οι αστυνομικοί αυτοί δεν έχουν οικογένειες, δεν έχουν ευπαθείς ομάδες; Φαντάζεστε μετά από τόσο μεγάλο αγώνα που έγινε για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊου, στο τέλος ο ιός να αρχίσει να εξαπλώνεται από τους αστυνομικούς; Οι συνάδελφοί μου προσπαθούν να κρατήσουν οποιαδήποτε μέτρα γίνονται με το υλικό το οποίο μέχρι στιγμής έχουν, να φορούν μία μάσκα, να προσπαθούν να κρατούν αποστάσεις, να χρησιμοποιούν αντισηπτικά, κλπ.

Έρχονται 8 αστυνομικοί στο Λασίθι

Ερωτώμενος εάν το στελεχιακό δυναμικό στο Λασίθι επαρκεί και εάν προβλέπεται κάποια άμεση ενίσχυση, ο κ. Καρτσάκης απάντησε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου μείον 80 αστυνομικοί», προσθέτοντας πως με τις πρόσφατες έκτακτες μεταθέσεις, μετά τη συνεδρίαση το συμβουλίου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θα αποσταλούν στο Λασίθι τον επόμενο ενάμιση μήνα 8 αστυνομικοί, «που είναι μια ένεση ανακούφισης για να μπορούμε να καλύψουμε κάποια κενά, πλην όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατί τα κενά μας παραμένουν 72 περίπου.

Για την κατανομή των 8 αυτών αστυνομικών θα γίνει όπως είπε σχετικό συμβούλιο «και πιστεύω ότι θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ελλείψεις κάθε υπηρεσίας, ελπίζω να αυτός να είναι ο γνώμονας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com