Ο Γιάννης Στεφανάκης στο Λατώ fm: «Θα κανονιστεί τηλεδιάσκεψη όλων των φορέων με τον Πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ στο Λασίθι – Αναμένουμε την υπουργό Πολιτισμού στο Οροπέδιο για σημαντικά έργα στην περιοχή»

«Θα κανονιστεί τηλεδιάσκεψη όλων των φορέων με τον Πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ στο Λασίθι», δήλωσε μιλώντας στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Είπε, επίσης, πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.


Όπως, συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, μετά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία του Περιφερειάρχη με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Ν. Λασιθίου, ο Περιφερειάρχης τόνισε ξανά πως παραμένει η δέσμευσή του για χρηματοδότηση από Άγιο Νικόλαο-Σητεία με 150 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.


«Στόχος είναι ο ΒΟΑΚ να περιλαμβάνει και το Λασίθι και να φτάνει μέχρι τη Σητεία. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα που πιθανότατα λόγω και κορωνοϊού θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, γιατί είναι σημαντικό να πάρουμε μία κορυφαία δέσμευση από τον Πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ στο Ν. Λασιθίου. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό οι δήμαρχοι, η περιφέρεια, ο οργανισμός ανάπτυξης Κρήτης, το  Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο όλοι είμαστε όλοι μαζί, για να ολοκληρωθεί αυτό το οποίο είναι το αναπτυξιακό έλλειμμα που λέμε τόσα χρόνια».

«Από τη στιγμή που η Περιφέρεια ήδη έχει τοποθετήσει 150 εκατομμύρια ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά εύκολο για την κυβέρνηση, αν το συγκρίνουμε και με άλλες περιοχές υπάρχουν περιοχές όπως η Πελοπόννησος που έχουν εξαιρετικά σύγχρονο δίκτυο και ποιοτικά ανώτερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, περιοχές οι οποίες είναι λιγότερο ανεπτυγμένες και συνεισφέρουν λιγότερο στο ΑΕΠ της Ελλάδος. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην έχουμε σήμερα ήδη ένα σύγχρονο ΒΟΑΚ».

Όλα αυτά, σημείωσε, «συνδυάζονται και με το δημογραφικό πρόβλημα και τη μείωση του πληθυσμού που καταγράφουμε ως Νομός αφού δεν έχουμε και τις υποδομές. Με αυτές θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να ζει οπουδήποτε στην περιοχή του νομού Λασιθίου με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Το 2021 άλλωστε είναι και η χρονιά της απογραφής. Συγκριτικά πάντως με όλη τη χώρα και ιδιαίτερα ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ως ορεινός έχουμε αυτό το δημογραφικό πρόβλημα».

Όπως είπε μάλιστα «θα έπρεπε να έχουμε τα αυτονόητα, ένα σύγχρονο δρόμο δηλαδή, και τώρα να συζητάμε για ένα τρένο στο δρόμο».

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που λαμβάνουν αυτή την περίοδο στο Δήμο Οροπεδίου – το έργο για την εξοικονόμηση της ύδρευσης και την την τηλεδιαχείριση για την ύδρευση, Αστυνομικό Μέγαρο που προχωρεί αφού βρέθηκαν οι πέτρες για την πρόσοψη, εγκαίνια «Παπατζιρίτειου» γηπέδου, τηλεοπτικά σήμα και για τον Άγιο Γεώργιο, δημιουργία αγωγού από την καινούργια λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου προς το νέο διυλιστήριο, ολοκλήρωση μελετών για την ανάδειξη μονοπατιών της Δίκτης και την ένταξή τους ΟΧΕ, ανάπλαση της πλατείας Ευρώπης, ανάθεση σε εργολάβο για αποκατάσταση Γυμνασίου-Λυκείου στον Άγιο Γεώργιο – και στην κατάσταση με τον κορωνοϊό. Όπως είπε, μέχρι τώρα κρούσμα δεν έχει υπάρξει στην περιοχή, ενώ τόνισε πως υπάρχει ετοιμότητα και σε προσωπικό, χώρους, ασθενοφόρα, κλπ, ενώ για ιατρικές ελλείψεις υπάρχει σχετική συνεννόηση με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

Επίσκεψη Μενδώνη

Τόνισε επίσης  ότι αναμένεται σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί το περασμένο διάστημα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που θα είχε έλθει ήδη εάν δεν υπήρχαν τα θέματα με τον κορωνοϊό και τα εθνικά θέματα τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Τα θέματα που θα τεθούν όπως είπε είναι η μελέτη αποκατάστασης του Δικταίου Άντρου, η μελέτη για την δημιουργία του τελεφερίκ, τις 
αρχαιολογικές έρευνες που διεξάγονται από το 2016 με την Εφορεία αρχαιοτήτων Λασιθίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com