Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm για τον ΒΟΑΚ: «Ο υπουργός κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η Κρήτη έχει τρεις Νομούς, αστείες και τραγικές οι τοποθετήσεις του – Τουλάχιστον τρία ώριμα τμήματα του Λασιθίου περιμένουμε να συμπεριληφθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης»

Για τις καταστροφές και τις ζημιές στο Νομό Λασιθίου, το θέμα με τη λειτουργία του Γηροκομείου της Ιεράπετρας και τις εξελίξεις με τον ΒΟΑΚ μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

Για τον ΒΟΑΚ και τις εξελίξεις που φαίνεται μέσω των τελευταίων ανακοινώσεων να αφήνουν εκτός σχεδιασμού το Λασίθι, ο κ. Γουλιδάκης σε εντονότατους τόνους ανέφερε ότι μετά και όλες τις διασκέψεις-συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς το προηγούμενο διάστημα, «ο κ. Κεφαλογιάννης μας είχε απογοητεύσει με τις τοποθετήσεις του, τώρα ο κ Καραμανλής μας εξερέθισε. Κατά την άποψή μου ίσως είναι αγεωγράφητος, και εάν νομίζει ότι οι νομοί της Κρήτης είναι τρεις εμείς πρέπει να του αποδείξουμε ότι είναι τέσσερις. Συμπεριφορές που διχοτομούν την Κρήτη είναι απαράδεκτες. Ούτε για αστείο δεν αποδεχόμαστε τις διατυπώσεις ‘Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, όρια Νομού Λασιθίου’. Όλοι βροντοφωνάζουμε ότι οι μελέτες στο Λασίθι είναι οι πιο ώριμες επί του ΒΟΑΚ.

Προσδοκούμε επίλυση του ζητήματος από τον πρωθυπουργό, που είναι Κρητικός στην καταγωγή και γνωρίζει ότι έχουμε 4 Νομούς. 

Ο κ. Καραμανλής είναι ενημερωμένος. Τουλάχιστον τρία τμήματα ώριμα του Λασιθίου, τόνισε «περιμένουμε να συμπεριληφθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι αστείο και τραγικό να έχουμε τέτοιες τοποθετήσεις από τον αρμόδιο υπουργό». Τόνισε δε πως «αιρετοί συνάδελφοι πρέπει να υποστηρίξουν τις πάγιες θέσεις του νομού Λασιθίου», δεν αρκούν τοποθετήσεις οίκτου και συμπαράστασης, έμπρακτα θέλουμε να το δούμε. 

Εξέφρασε δε το παράπονο προς το υπουργείο Υποδομών, λέγοντας ότι «υποβαθμίζουν και το θεσμό του Αντιπεριφερειάρχη. Πέραν του κ. Βορίδη, δεν είχα τη δυνατότητα να έχω επισκέψεις από πολλούς υπουργούς. 


Για το Γηροκομείο Ιεράπετρας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι επί δεκαετίες δεν στάθηκε ικανό να αδειοδοτηθεί καταλλήλως σε σύγχρονο κτίριο. Όπως είπε και το 2014 είχε ζητήσει σχετική παράταση για να τακτοποιηθεί το κτίριο που δεν είχε άδεια. Ενόψει, πάντως, της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος κτιρίου – που τακτοποιήθηκε για τις αυθαιρεσίες της αδειοδότησης του ως κτίριο – αυτά όπως είπε δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια πότε θα ολοκληρωθούν.

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια με εργαζομένους της δομής, τέθηκε το τι μέλλει γενέσθαι εφόσον σταματήσει η λειτουργία της δομής. Ξεκαθάρισε ότι «οι φιλοξενούμενοι δεν θα μείνουν στο δρόμο, η Πολιτεία προβλέπει τις διαδικασίες σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί το νέο Γηροκομείο», ενώ πρόσθεσε πως «η πόρτα μας πάντα είναι ανοιχτή». 

Αύριο, μάλιστα, όπως είπε, θα υπάρξει και συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας που θα εκφράσει όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί μετά την έκδοση της απόφασης τον Φεβρουάριο για την προσπάθεια αδειοδότησης της δομής.

Ήδη, τόνισε, υπάρχει από το Δ.Σ. αναζήτηση χώρου όπου θα πάνε μεταβατικά οι φιλοξενούμενοι μέχρι την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων.


Ακούστε εδώ αναλυτικά τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com