Ο Φώτης Κοκοτός στο Λατώ fm: Ανοίγουμε στις 30/4 με Ρώσους και Ισραηλινούς τουρίστες, δεν θα υπάρχει κριτήριο εμβολιασμού στις προσλήψεις μας – Κανένα ενδιαφέρον διαδοχής στον Σύλλογο Ξενοδόχων Λασιθίου, κακόπιστοι απέναντι μας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

«Ανοίγουμε στις 30/4 κυρίως με Ρώσους αλλά και με Ισραηλινούς τουρίστες, δεν θα υπάρχει κριτήριο εμβολιασμού στις προσλήψεις μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, το μέλος της διοίκησης της Elounda SA Hotels & Resorts και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ Φώτης Κοκοτός, μιλώντας στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Για το αίτημα στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κρήτης «για ιδιωτική χρήση της παραλίας Κολοκύθας στη χερσόνησο Καλυδών του Δήμου Αγίου Νικολάου” (όπως λέει η σχετική πρόσκληση), τόνισε πως «εμείς δεν είναι σαφές αυτό που γράφει εκεί πέρα, εμείς ζητάμε τη χρήση μιας από τις τρεις παραλίες στην Κολοκύθα, την μεσαία, για έναν γάμο ένα απόγευμα του Ιουνίου. Εάν ζητάγαμε εκμετάλλευση θα το έγραφε η πρόσκληση, είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα, προβλέπεται στο νόμο, υπάρχει διαδικασία, γίνεται πλειστηριασμός, υπεισέρχεται η κρατική περιουσία του δημοσίου, κλπ. Εκτός αν δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ εκμετάλλευσης, οπότε βάζεις στο νου σου διάφορα. Διάφοροι πονηροί έχουν βγάλει, απ’ ότι είδα, μία φωτογραφία αυτό το πράγμα και το διαδίδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχω δει από σχόλια υβριστικά».


Στο ερώτημα εάν ένα τέτοιο event υπάρξουν ζητήματα με τους περιορισμούς της πανδημίας από τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν βγει τα φετινά πρωτόκολλα για τον τουρισμό, ο κ. Κοκοτός είπε πως «και πέρυσι μια χαρά λειτουργήσαμε με τα πρωτόκολλα, σε εξωτερικό χώρο είναι, μέχρι να ισχύσει κάτι άλλο λειτουργούμε με τα περσινά πρωτόκολλα. Εγώ πιστεύω ότι τα πρωτόκολλα θα είναι ίδια με πέρυσι, πιο αυστηρά πάντως από τα περσινά που δεν είχαμε και εμβόλια πώς να είναι;».

Όπως είπε, «εμείς στο ξενοδοχείο μας ανοίγουμε 30 Απριλίου, έχουμε ήδη κρατήσεις. Μόνος ουσιαστικός περιορισμός που υπήρχε μέχρι τώρα είναι εάν θα αρθούν οι καραντίνες σε όσους τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα. Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ανεξάρτητα από την εστίαση, γιατί οι ταξιδιώτες θα είναι ελεγμένοι και με το ‘πράσινο’ πιστοποιητικό που αν δεν υπήρχε αυτό,  δεν θα υπήρχε τουρισμός».

Αναφορικά με τοποθετήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους προσλήψεις, αντι-εμβολιαστές, κλπ, ο κ. Κοκοτός είπε πως «είπα ότι θέση σε μια τουριστική επιχείρηση δεν έχουν οι αρνητές των εμβολίων. Είναι αυτοί που τώρα αρνούνται το self test, πριν αρνούνταν το Pfizer επειδή είναι γενετικής μηχανικής, αρνούνται γενικά όλη την επιστήμη. Μιλάω για τους αντιεμβολιαστες, όχι για κάποιον ο οποίος έχει π.χ. άσθμα και φοβάται για την υγεία του και δεν θέλει να κάνει ένα εμβόλιο τώρα μιλάμε για ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν κανένα εμβόλιο ούτε στα παιδιά τους. Πεθαίνουν 70 την ημέρα από τον ιό και ορισμένοι δεν νοιάζονται. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να πάθει κανείς θρόμβωση από τον ιό παρά από το εμβόλιο.  Η επιχείρησή μας δεν θα θέσει κριτήριο για να προσλάβει κάποιον το εάν έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι, κάποιοι το έχουν κυκλοφορήσει αυτό στον Άγιο Νικόλαο, μου έχουν πει διάφοροι υπάλληλοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο συγκεκριμένα άτομα τα οποία τα διαδίδουν αυτά τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ είπα ότι οι αρνητές το εμβόλιο και εδώ και μήνες θεωρώ ότι δεν πρέπει να μπούνε σε σε επιχειρήσεις γιατί είναι επικίνδυνοι, για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους και έλαβα από αυτούς απειλητικά μηνύματα, στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου βρήκε γυναίκα μου απειλητικό μήνυμα. Νεοναζί δεν έχουν απειλήσει έτσι και για αυτό έγραψα σε ανάρτηση ότι τα αισθήματά μου προς αυτούς τους ανθρώπους είναι τα χειρότερα γιατί με απείλησαν μέσα στο σπίτι μου. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν κατά την άποψή μου δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση σε μία τουριστική επιχείρηση, όταν μιλάς με αυτό τον τρόπο όταν είσαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν κάνω όμως εγώ τις προσλήψεις στην επιχείρηση, εγώ ασχολούμαι με τα τεχνικά. Υπάρχουν στελέχη που κάνουν τις προσλήψεις και αυτοί θα αποφασίσει εάν προσλάβει τέτοιους ανθρώπους. Πώς να θέσουμε, άλλωστε, κριτήριο εμβολιασμού τη στιγμή που π.χ. ένας 25χρονος που θα έλθει να ζητήσει δουλειά δεν έχει έλθει ακόμη η σειρά του για να εμβολιαστεί;». 

Σχετικά με την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης, τις διαμαρτυρίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το εάν υπάρχει κάτι νεότερο με το Σύλλογο των ξενοδόχων Λασιθίου, ο κ. Κοκοτός είπε πως «ένα από τα άλλα πράγματα που κυκλοφορούν είναι ότι μεθοδεύω την μη ύπαρξη τοπικής σύμβασης, γράφτηκε στο twitter με ψευδώνυμο. Καταρχήν, η εταιρία μας δεν είναι μέλος του Συλλόγου Ξενοδόχων, δεύτερον στον Σύλλογο Ξενοδόχων υπάρχει πρόβλημα διαδοχής, εδώ και πολλά χρόνια κανένας δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει, εγώ μία εποχή πριν από πάνω από ένα χρόνο είχα κάνει μία συζήτηση μήπως μπαίναμε στο σύνδεσμο και υπήρχαν δύο λόγοι για τους οποίους άλλαξα γνώμη: το ένα ήταν ότι δεν γίνεται να είναι κάποιος πεντάστερος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πληρώνει υψηλούς μισθούς και να κάνει τη διαπραγμάτευση και να εκπροσωπεί κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς γιατί θα χαντακώσει τον κλάδο. Εκεί που πραγματικά τελείωσε το ενδιαφέρον μου ήταν με  αναρτήσεις π.χ. ξενοδοχοϋπαλλήλων, εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση και δεν θέλω να κάτσω στο ίδιο τραπέζι ούτε στο ίδιο δωμάτιο με τέτοιους ανθρώπους. Το καλοκαίρι η κ. Φαζού, γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μου μίλησε επίσης άσχημα το καλοκαίρι πέρυσι. Της είπα ότι εάν εν μέσω πανδημίας πάει να ανοίξει κουβέντα για μισθούς, ο ξενοδόχος που χάνει το ‘μαγαζί’ του γιατί θα του το πάρουν οι τράπεζες, αυτός και δεν θα συμφωνήσει και θα ζητήσει και μείωση μισθού. Της είπα να κρατήσουν τους μισθούς του ’19 που ήταν στην ‘απογείωση’ του ελληνικού τουρισμού. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον διαδοχής στον Σύλλογο Ξενοδόχων Λασιθίου, γιατί κατ’ εμέ η απέναντι πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι τελείως κακόπιστη. Πώς θα κάνεις διαπραγμάτευση όταν ο άλλος είναι απέναντί σου κακόπιστος;».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com