Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού στο Λατώ fm: Ξεκινούν στις 4 Μαΐου τα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εργαζομένους – Εφικτός και υποχρεωτικός στόχος να ανοίξει η σαιζόν στις 14/5, εκτιμώ ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία

Για τα επιμορφωτικά σεμινάρια για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων και τις εξελίξεις με τον covid -19 στον τουρισμό και την εστίαση που ξεκινούν από τις 4 Μαΐου, μίλησε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου.

Όπως τόνισε, στα σεμινάρια θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κρήτη ενώ όποιοι έχουν κύρια ή δευτερεύοντα καταλύματα πρέπει εκ του νόμου από πέρυσι να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους στα υγειονομικά πρωτόκολλα, «άρα υποχρεωτικά εκ του νόμου είναι όλοι οι εργαζόμενοι των καταλυμάτων κυριών και μη, έχουν επίσης τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν άνθρωποι απ’ όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων».


Όπως είπε, τα πρωτόκολλα του τουρισμού ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε είναι γνωστό πότε θα γίνει αυτό, ενώ για το εάν θα ανοίξουν τη φετινή σαιζόν όλα τα ξενοδοχεία, είπε πως «εκτιμώ ναι, γιατί απλούστατα δεν του επιτρέπεται στους ξενοδόχους που πέρασαν μια δύσκολη χρονιά πέρυσι, να μην ανοίξουν ούτε φέτος, φέτος πιστεύω θα ανοίξουν όλα και θα έχουμε καλύτερα νούμερα, θα είναι σίγουρα ένα καλύτερο καλοκαίρι αλλά θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό εσωτερικά και εξωτερικά και αυτό το κάνει δύσκολο».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, είπε πως «υπάρχουν νόμοι και διατάξεις που το καθορίζουν αυτό, ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, εμείς ενθαρρύνουμε τον κόσμο στο να εμβολιαστεί, όμως οι άνθρωποι οι οποίοι δεν θα θέλουν για τους δικούς τους λόγους να εμβολιαστούν αυτό είναι δικαίωμά τους, δεν θα δημιουργήσουμε δύο ταχύτητες εργαζομένων. Από’ κει και πέρα ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό όλο τον κόσμο, συμφωνούμε όλοι ότι είναι ένα επιπλέον εργαλείο για να πάει καλύτερα ο τουρισμός, όποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα υποβάλλονται σε σελφ τεστ, θα παρακολουθούν τα πρωτόκολλα θα σεβαστούν τους συναδέλφους τους και θα μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει, αυτό που η ατομική συνείδηση υποβάλλει και η συλλογική επιβάλλει».

Ο κ. Κώτσογλου τόνισε ότι «είναι εφικτός και υποχρεωτικός στόχος να ανοίξει η τουριστική σαιζόν στις 14 Μαίου, δεν είναι εύκολο να πάμε σε ένα Ιούλιο ο οποίος θαείναι στο peak του, δηλαδή 30 Ιουνίου να μην έχουμε κόσμο και 1/7 να γεμίσουμε. Για να υλοποιηθεί ο στόχος του 40 έως 50% του 2019 ύαινας διπλασιασμός του 2020 θα πρέπει να περάσουμε ένα προκαταρκτικό Μάιο, ένα μουδιασμένο Ιούνιο, για να πάμε σε ένα πολύ δυνατό Ιούλιο. Για αυτό βλέπετε και ο υπουργός κάνει τις προσπάθειές σου με διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ ή με χώρες οι οποίες έχουν ψηλό εμβολιαστικό προφίλ. Είναι απαραίτητο να ανοίξουνε μέσα στο Μάιο για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε την έναρξή μας τον Ιούνιο».


Πλατφόρμα και διαδικασία

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης www.crete.gov.gr

Η πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 12:00

Η εκπαίδευση διαρκεί  14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή).

 

Θα πραγματοποιηθούν (3) κύκλοι εκπαίδευσης:
1ος κύκλος: Τρίτη  4 Μαΐου ​– Παρασκευή 7 Μαΐου
2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου ​– Παρασκευή 14 Μαΐου
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου​- Παρασκευή 21 Μαΐου

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

➢ από όλους τους τομείς του τουρισμού

➢ σε όλα τα μέσα μεταφοράς

➢ στην εστίαση και το εμπόριο

➢ στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)

➢ σε χώρους τέχνης και πολιτισμού

➢ στον αθλητισμό

➢ στις κοινωνικές εκδηλώσεις

➢ στην εκπαίδευση

➢ σε φορείς της αυτοδιοίκησης

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να: 

➢ Να λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης /επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού γιατί απ’ αυτούς απαιτείται από το Νόμο και τις εργασιακές απαιτήσεις Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).

➢ Οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

➢ Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης (με την υποχρέωση συμμετοχής στο 60% του προγράμματος.

Ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει  πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του).

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε επιλεγμένες ενότητες επιλεκτικά συγκεκριμένες ενότητες, χωρίς τη λήψη σχετικής βεβαίωσης.

Εισηγητές/Εκπαιδευτές: 

-Μέλη ΔΕΠ/επιστημονικοί συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

-Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές.

-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς του τουρισμού και άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com