Ο Δήμαρχος Σητείας στο Λατώ fm για τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο: «Την Τρίτη τα τεστ του ΕΟΔΥ στον πληθυσμό, οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στο σπίτι τους»

Για το περιστατικό με τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του Παλαικάστρου μίλησε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε «επειδή ο χώρος εργασίας είχε τέτοια φύση υπήρξαν προς το παρόν 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δύο εκ των οποίων είναι στο Νοσοκομείο Σητείας και τα άλλα σε κατ’ οίκον περιορισμό», ενώ οι υπηρεσίες και ο ΕΟΔΥ έχουν όπως τόνισε ήδη ενημερωθεί, με τα τεστ να γίνονται αύριο στους κατοίκους της περιοχής. «Μας είπαν ότι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις-τέσσερις μέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος για να υπάρξει καλύτερη εικόνα στη δειγματοληψία. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν είναι μοριακά ή rapid test.


Μέχρι να γίνουν τα τεστ, σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος στο Παλαίκαστρο «παραμένει αναγκαστικά σε καραντίνα στο σπίτι, έχουν όλοι  ενημερωθεί ότι πρέπει να μείνουν σπίτι τους, να περιορίσουν τις επαφές, να περιορίσουν την κοινωνικότητα τους. Ήμασταν μέχρι τώρα μια από τις πιο ‘καλές’ περιοχές, βλέπουμε όμως ότι το φαινόμενο μπορεί να παρουσιαστεί από τη μία στιγμή στην άλλη και να δημιουργήσει και θέματα τα οποία να μην μπορείς να διαχειριστείς».

Για τη νέα χρονιά, τόνισε πως «προσπαθούμε σιγά-σιγά να τακτοποιήσουμε κάποια θέματα, διότι ξέρετε και οι υπηρεσίες έχουν προβλήματα, υπολειτουργούν εν πολλοίς, είναι και αυτή η δύσκολη καθημερινότητα μας αναλώνει σε πολλά θέματα και διάφορα άλλα μένουν πίσω».

Για το εάν περιμένει με το νέο έτος καλά νέα και για τον ΒΟΑΚ, ο κ. Ζερβάκης τόνισε πως «πάντα έχουμε ελπίδες και προσδοκίες αλλά πάντα κρατάμε μικρό καλάθι, πολλά χρόνια τώρα έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές οι υποσχέσεις οι οποίες δυστυχώς δεν υλοποιούνται, είμαστε στο 2021 και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα οδικό δίκτυο στην περιοχή μας το οποίο είναι ίσως το χειρότερο εθνικό οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Καλό είναι να είμαστε λίγο συγκρατημένοι, για να μην κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com