Ο Δήμαρχος Σητείας στο Λατώ fm: «Βούληση του πρωθυπουργού ένας ΒΟΑΚ από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη – Δεδομένο ότι στο τμήμα Καστέλι Κισσάμου – Άγιος Νικόλαος θα υπάρχουν διόδια»

«Η βούληση του πρωθυπουργού είναι για έναν ΒΟΑΚ από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη τόνισε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό o Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, που παραβρέθηκε στη χθεσινή συνάντηση για τον ΒΟΑΚ στο υπουργείο Υποδομών, με τον επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας Αγίου Νικολάου Νίκο Κοκκίνη να του παραχωρεί τη θέση του για συμβολικούς και σημειολογικούς λόγους.

Είπε επίσης ότι το θέμα των διοδίων αποσαφηνίστηκε. «Το κομμάτι το οποίο θα θεωρείται αυτοκινητόδρομος, με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, δηλαδή από Καστέλι Κισσάμου μέχρι Άγιο Νικόλαο, θα υπάρχουν διόδια. Είναι ξεκάθαρο ότι θα ισχύει για όλους, απλώς ενδέχεται και υπάρχει μια ‘χαραμάδα’ για τους καθημερινούς χρήστες ώστε να υπάρξει μία διαφορετική τιμολογιακή πολιτική».

«Αυτό που αποκομίσαμε εμείς είναι ότι πραγματικά υπάρχει η πρόθεση και η βούληση του πρωθυπουργού να γίνει το έργο σαν ενιαίο έργο από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία. Η πρόθεση του πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως εάν κάποιοι κάτσει θέλουν ή δεν θέλουν, να προχωρήσει το έργο από τη μία άκρη στην άλλη. Αυτό ειπώθηκε γιατί φαντάζονται από το Υπουργείο ότι εάν κάποιοι το θέλουν στο επόμενο προσεχές διάστημα όταν θα κατατεθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για διαβούλευσ, είναι πάρα πολύ πιθανόν να υπάρξουν πάρα πολλές αντιδράσεις όπως έχει γίνει και στη δική μας την περιοχή.

Αναφέρθηκε και ο ίδιος στα χρονοδιαγράμματα για τα επιμέρους τμήματα του έργου. Όπως είπε, όλα τα τμήματα στο κομμάτι Νεάπολη μέχρι Αυχήν Αγκαθιάς έχουν χάραξη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και περιβαλλοντικούς όρους, που σημαίνει ότι είναι στην πιο ώριμη μελετητική φάση σε ότι έχει να κάνει με τον υπόλοιπο ΒΟΑΚ, αν φανταστούμε αυτή τη στιγμή ότι στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία δεν γίνει ακόμη καν χάραξη». Έχουμε τη βούληση του υπουργείου ότι θα προχωρήσει η χρηματοδότηση των οριστικών μελετών, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ή συγχρηματοδότησης από κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία. Από Καλό Χωριό μέχρι Σητεία, π.χ., ειπώθηκε ότι υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, διότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου ο οποίος είναι δίιχνος και δεν θεωρείται αυτοκινητόδρομος, δίνουν τη δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθεί ως δημόσιο έργο αυτό το κομμάτι».

Έτοιμο μελετητικά, όπως ανέφερε, είναι και το κομάτι Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος «που επίσης πάει για χρηματοδότηση ως δημόσιο έργο, για τη θέση του γενικού διευθυντού Καρνέση, ότι η συγκεκριμένη μελέτη στο μισό κομμάτι δεν προβλέπει πως θα γίνεται η κυκλοφορία, ενώ κατασκευάζεται το έργο, όπως μου είπε ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός το θέμα αποσαφηνίστηκε και έχει τακτοποιηθεί».

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση με τα κρούσματα και την επιδημιολογική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, που όπως είπε βελτιώνεται. Πρόσθεσε πως αύριο θα διενεργηθούν σε κεντρικό σημείο της Σητείας drive through τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com