Ο Χάρης Αλεξάκης στο Λατώ fm: «Γίνεται προσπάθεια για εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο μετά τις 15 Ιουλίου, πολύ δύσκολο να γίνουν τα πανηγύρια – Θα προτείνουμε ένα Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου για τους εορτασμούς του ‘Ελλάδα 2021′»

Για την πραγματοποίηση των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Δήμο Αγίου Νικολάου και τις προτάσεις που θα κατατεθούν για ενταχθούν στους εορτασμούς του «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνική παλλιγεννεσία του 1821 μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χάρης Αλεξάκης.

Όπως είπε «παραμένει το θολό τοπίο και  δεν νομίζω ότι  θα ξεθολώσει καθόλου φέτος. Η διάθεση είναι το επόμενο διάστημα να προγραμματιστούν κάποιες εκδηλώσεις κυρίως θέατρα και  κάποιες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν πάντα με γνώμονα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Έχουμε τονίσει γίνεται προσπάθεια να γίνουν εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν το τοπικό πολιτιστικό δυναμικό σε όλο το δήμο.

Μετά τις 15 Ιουλίου μπορεί να δούμε κάποιες εκδηλώσεις αρκεί να μην προκύψει κάτι δυσάρεστο.

Πολύ δύσκολο να γίνουν πανηγύρια γιατί σε ένα πανηγύρι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.


Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για το πώς θα μπορούν να υλοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις, όμως μέχρι τώρα για το κομμάτι των πανηγυριών υπάρχει μία δυστοκία στο πώς υλοποιούνται και ακριβείς οδηγίες  δεν υπάρχουν.Αυτά που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα γίνονται με μία εκτίμηση των μέτρων και οι εικόνες που είδαμε μέχρι τώρα μόνο τήρηση των μέτρων δεν είναι και φοβάμαι ότι θα έκανε κακό στην περιοχή μας να βγουν προς τα έξω παρόμοιες εικόνες.

Αυτό  που ειπώθηκε χθες, είναι να υπάρξουν το επόμενο διάστημα κάποια σεμινάρια ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα. Η διάθεση είναι να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις».

Για το πρόγραμμα Ελλάδα 2021 

«Σχεδιάζουμε  και έχουμε σαν προτεραιότητα να γίνει μία εκδήλωση, συγκεκριμένα ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου με αφετηρία και αφορμή  μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίστηκαν στην περιοχή μας. Η παρουσία σημαντικών ανθρώπων που προσέφεραν στην 7η Τέχνη όπως ο Νίκος Κούνδουρος θα είναι μια ευκαιρία να τιμηθούν. 

Μέχρι  τέλος του Ιουλίου που θα δέχονται  προτάσεις όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις που να σχετίζονται με την επιτροπή και τον τρόπο που μπορούν να υλοποιηθούν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com