Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm μετά το εξιτήριο από την κλινική κορωνοϊού: «Αυτός ο ιός προσέβαλε την ανθρωπιά μας, να προσέξουμε όλοι για να μπορέσουμε να χαρούμε ξανά τους δικούς μας ανθρώπους»

Χθες το απόγευμα πήρε εξιτήριο από την κλινική κορωνοϊού όπου και νοσηλευόταν για 5 ημέρες ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, που μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό για το πώς έζησε την εμπειρία του αυτή.

Όπως είπε, «σίγουρα περνάμε μία πολύ δύσκολη περίοδο, όλη αυτή η υπόθεση με το που εμφανίστηκε το επεισόδιο με τον Χάρη σήμανε συναγερμός στο δήμο, σε μία υπηρεσία που κάναμε ότι μπορούσαμε για να περιορίσουμε κατά το δυνατόν τέτοιου είδους περιστατικά. Όταν κάποια πράγματα εξελίσσονται όπως πρέπει σε κάποιες στιγμές στοιχειώδους εκτόνωσης εκεί με τους συνεργάτες, δεν προσέχουμε ίσως τόσο όσο θα έπρεπε, αυτό το λίγο, τα 2 λεπτά , τα πέντε λεπτά που θα βγάλεις τη μάσκα, για να πιεις ε ένα ποτήρι νερό ή να πεις μία κουβέντα, να πάρεις μία αναπνοή, εκεί είναι το μυστικό της ιστορίας.

«Από την προπερασμένη Δευτέρα έχουμε επιβάλλει στο δήμο μάσκες και στους υπαλλήλους μέσα στις συναλλαγές τους και στον κόσμο θερμομέτρηση, έχουμε πάρει τους υπολογιστές  για να λειτουργήσει μέρος του προσωπικού με τηλεργασία, πήραμε Rapid test για να ελέγξουμε τους ανθρώπους μας που έρχονται. 

Και η συνάντηση που κάναμε στο γραφείο με τους αντιδημάρχους αποσκοπούσε στο ότι επειδή ακριβώς ξεκινάει ένα καινούργιο δύσκολο κύμα, ήθελα δια ζώσης να πούμε δυο κουβέντες παραπάνω όλοι οι συνεργάτες όλοι οι οποίοι θα εμπλακούν στο μέλλον. Την Παρασκευή που μας ανακοίνωσε ο Χάρης ότι έχει ζήτημα κάναμε όλοι rapid tests που βγήκαν αρνητικά, μετά από δύο μέρες όμως είμαι θετικός και αυτό επιβεβαιώνει ότι τα αρνητικά τεστ αυτά είναι απολύτως απολύτως αξιόπιστα στην περίπτωση της θετικότητας, στην περίπτωση αρνητικότητας επειδή καταγραφούν συγκεκριμένη ώρα δεν το πιάνουν, μπορεί να είναι την επόμενη».

Ο ίδιος αρχικά κλείστηκε, όπως είπε, στο σπίτι με ήπια συμπτώματα, εν συνεχεία όμως ανέβασε πυρετό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική covid του ΓΝΑΝ αφού στις εξετάσεις διαγνώστηκαν κάποιες αλλοιώσεις στον πνεύμονα.

«Αυτό που έχω να πω είναι πρώτον ότι θα πρέπει όλος ο κόσμος να προσέχει διότι τώρα πια ο ιός είναι εδώ, και διαπιστώνεται αυτό και από τα λύματα των βιολογικών του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας που δείχνουν ότι υπάρχει ιικό φορτίο. Και το ιικό φορτίο δεν είναι από κάποιον ξένο που ήρθε, είναι από τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, οι φίλοι μας, στο σούπερ μάρκετ, παντού».

Τόνισε επίσης ότι «από την παρουσία μου στο Νοσοκομείο, μπορώ να πω ότι το Νοσοκομείο δουλεύει, γιατί υπάρχει προσωπικό. Έχει λίγο, αλλά καλά καλό προσωπικό. Και σαν άνθρωποι και σαν επιστήμονες,  προσπαθούν να καλύψουν όλες τις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Έχει οργανωθεί η Μονάδα με απλό τρόπο και αποδοτικό, τα παιδιά είναι συνέχεια από πάνω και εάν χρειαστείς κάτι υπάρχουν κάμερες και μπορείς να ενημερώσεις τη Διεύθυνση για να γίνει η συνεννόηση. Είναι συνέχεια σε επαφή ούτως ώστε να έχουν εικόνα του πώς εξελίσσεται η κατάσταση, προσπαθώντας να μας βγάλουν έξω υγιείς και όχι να μας κρατήσουν πολλές μέρες μέσα. Και τους ευχαριστώ από καρδιάς, αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κάνεις σε όλη αυτήν την ομάδα και στο νοσοκομείο. Οι πάντες κάνουν ότι μπορούν και αυτό δεν έγινε μόνο σε μένα, αυτό θέλω να γίνει αντιληπτό».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ζερβός, «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς αλλά και να τους βοηθήσουμε, να καταλάβουμε ότι η υγεία του γείτονα είναι και δικιά μας υπόθεση. Να αποκτήσουμε ξανά την ανθρωπιά μας, να μπορούμε να ξανακαλέσουμε τη γυναίκα μας, το παιδί μας, να αγγίξουμε το φίλο μας, να χαιρετηθούμε, είναι πράγματα που λείπουν, αυτή η καθημερινότητα που όταν την έχεις δεν την εκτιμάς, όταν τη χάσεις συνειδητοποιείς ότι αυτή είναι η ζωή. Καλές οι επιτυχίες, κλπ, αλλά την ανθρωπιά μας έχουμε χάσει και δεν φτάνει το κινητό και υπολογιστής να μιλήσουμε με το Skype, κλπ. Αυτή η ασθένεια προσέβαλε την ανθρωπιά μας και για αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να προσέξουμε για λίγο για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα που ξέραμε».

Στην ερώτηση εάν συνεχιστεί η διενέργεια rapid tests από την Δήμο Αγίου Νικολάου για όσους φοιτητές ή πολίτες που επιστρέφουν από «κόκκινες» περιοχές, ο Δήμαρχος απάντησε «βεβαίως, τα τηλέφωνα υπάρχουν, η κ. Φανουράκη που ανέλαβε να συντονίσει όλη αυτή την ιστορία κανονίζουν ραντεβού με τον ιδιώτη γιατρό  όποιος μας εξυπηρετεί, και θα έλθουν και τα υπόλοιπα τεστ που έχουμε παραγγείλει. Θα εξετάσουμε ομάδες πληθυσμού, ο στόχος μας είναι να προλαμβάνουμε. Ενδεχομένως εάν χρειαστεί θα ξαναπάμε στις Φυλακές ή στις κοινωνικές δομές και όπου αλλού μας υποδειχθεί από τους ειδικούς. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το δικό τους το έργο και όχι για να πάρουμε εμείς το πάνω χέρι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com