Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν δούμε τα αποτελέσματα για την ΑΣΤΕΚ – Ο Πρωθυπουργός να ξεχάσει ότι είναι από τα Χανιά, να σκεφτεί την Κρήτη και ο ΒΟΑΚ να ξεκινήσει από τη Σητεία»

«Θα είμαι ικανοποιημένος όταν θα δω αποτέλεσμα» τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό για τη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η ανωτατοποίηση και αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ που όπως είπε και ο κ. Κόνσολας θα προχωρήσει στο πλαίσιο σχετικού Νομοσχεδίου του υπουργείου, με τη σχολή να λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο ενός ευρύτερου τουριστικού ιδρύματος στην Αθήνα.

Για το χώρο που θα φιλοξενηθεί η σχολή, τέθηκαν από το Δήμαρχο τόσο ο χώρος του ΕΟΟΜΕΧ που δεν έχει γίνει κατορθωτό να προχωρήσει αλλά και χώρος που θα μπορέσουν να γίνουν υποδομές στο Κάμπους στην περιοχή. 

Στη συνάντηση από το Δήμαρχο, μπήκαν και άλλα ζητήματα όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση των τουριστικών Δήμων που επλήγησαν από την πανδημία, το ζήτημα των τελών παρεπιδημούντων και την απόδοση του τέλος διανυκτέρευσης στον κρατικό κορβανά Καθώς και τα προβλήματα με το εποχιακό προσωπικό, την καθυστέρηση στην πρόσληψη, τα ζητήματα των ναυαγοσωστών με το μεγάλο κόστος.

Ο κ. Ζερβός έθεσε επίσης το θέμα του ΒΟΑΚ, τονίζοντας ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή ο Κρητικός πρωθυπουργός να ξεχάσει ότι είναι από τα Χανιά, να σκεφτεί την Κρήτη και αντί ο δρόμος να ξεκινήσει από τα Χανιά όπως είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τη Σητεία. Δεν νομίζω ότι θα μας το κάνουν αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, γιατί έτσι είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και η δίκαιη κατανομή των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στους τέσσερις νομούς. Αυτό είναι ίσως είναι από τα ελάχιστα θέματα που όλοι οι δήμαρχοι και η αντιπεριφέρεια είμαστε μαζί».

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το κτίριο Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και το οικόπεδο που προτίθεται ο Δήμος να παραχωρήσει απέναντι στο Σ/Μ Lidl. 

Συζήτηση θα γίνει και για τη στελέχωση του Α.Τ. Νεάπολης, που ήδη έχει ειπωθεί πως προχωρεί με τη στελέχωση αρχικά με 8 αστυνομικούς αλλά και την παραχώρηση μέρος των γραφείων της Κοινότητας για να λειτουργήσει. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com