Ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Λατώ fm: «Φοβόμαστε ότι με την προχειρότητα που ανοίγουν τα σχολεία μπορεί να ξαναπάμε σε κλείσιμο – Ζητάμε να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές»

Σχετικά με το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου μίλησε ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Τρούλης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «
η απόφαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων ήταν κατά πλειοψηφία κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αμφιβολίες και ενστάσεις και στην επιστημονική κοινότητα που συντείνουν με αυτό που θέτουν το εκπαιδευτικό κίνημα και η κοινή λογική ότι το άνοιγμα των σχολείων μετά από ένα σκληρό lockdown θα πρέπει να να γίνει με ουσιαστικά μέτρα προάσπισης της υγείας των μαθητών και των ίδιων των εκπαιδευτικών, βλέπουμε ότι αυτό δεν γίνεται, το μοναδικό πράγμα το οποίο παρακολουθήσαμε να ανακοινώνεται μαζί με το άνοιγμα των σχολείων είναι 386 σημεία σε όλη την Ελλάδα όπου θα μπορούν να γίνονται μετά από αίτησή του εκπαιδευτικού δωρεάν τεστ. Εμείς θέλουμε αυτά τα τεστ να είναι επαναλαμβανόμενα. Δηλαδή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων ώστε να παρακολουθούμε κατά πόσο υπάρχει ή όχι μεταδοτικότητα μέσα στα σχολεία, ενώ δεν είδαμε για παράδειγμα να προβλέπεται τεστ σε μαθητές δημοτικού ή νηπιαγωγείου. Βλέπουμε επίσης ότι πάλι τα τμήματα θα είναι υπερφορτωμένα με 25 μαθητές, δύο παιδιά στο θρανίο και με μία συνθήκη διαφορετική από το Σεπτέμβριο αφού δεν θα μπορούμε να έχουμε ανοιχτές τις σχολικές αίθουσες και τα παράθυρα γιατί είναι χειμώνας. Στο κομμάτι με τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες και τη μεταφορά τους δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ ο ίδιος θα είναι και ο αριθμός των καθαριστριών.  


Όπως τόνισε «εμείς ποτέ δεν είμαστε υπέρ των κλειστών σχολείων. Αν δείτε τα στοιχεία της τηλεκπαίδευσης, ένα περίπου στους 4 μαθητές δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης οξύνοντας τις ανισότητες ενώ δεν μπορεί και να αντικαταστήσει το διά ζώσης μάθημα. Εμείς φοβόμαστε ότι με ένα πρόχειρο άνοιγμα σχολείων θα ξαναπάμε ουσιαστικά σε ένα νέο κλείσιμο. Και υπάρχει πλέον και μια ψυχολογική επιβάρυνση. 

Επανέλαβε δε ότι δεν υπάρχει κανένας διάλογος και συζήτηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με το υπουργείο Παιδείας. «Εδώ βλέπουμε μια αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας προς τα συνδικαλιστικά όργανα, ενώ έχουμε αιτήματα πάρα πολλές φορές όλη την προηγούμενη διάρκεια δεν είχαμε την παραμικρή ανταπόκριση ώστε να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση έστω μια τηλεδιάσκεψη, το υπουργείο ουσιαστικά μας έχει αποκλείσει». Πρόσθεσε πως απαιτείται και μια παιδαγωγικής φύσεως συζήτηση για θέματα όπως η κάλυψη της σχολικής ύλης, κλπ, 

Αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 30/12, στα κενά που παραμένουν και σε Ειδικά σχολεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com