Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στο Λατώ fm: Τα προβλήματα μέχρι τώρα από την «Μήδεια» στο Νομό – Έχουμε ήδη ζητήσει από την Εισαγγελία προσωρινή αναστολή των κατεδαφίσεων

Για την κατάσταση των οδικών δικτύων και τα ζητήματα που δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας της «Μήδειας» μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κατάσταση που συνολικά έχει διαμορφωθεί στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε Άγιο Νικόλαο (Κριτσά, Κρούστα), Ιεράπετρα (Πρίνα προς Καλαμαύκα, Ανατολή, Μάλλες), Σητεία και Οροπέδιο και στην προσπάθεια αποχιονισμού που είναι εν εξελίξει σε αρκετά σημεία.

Διακοπές ρεύματος, όπως είπε, αναφέρθηκαν κυρίως σε περιοχές του Οροπεδίου Λασιθίου που σήμερα έχουν αποκατασταθεί αλλά και στην περιοχή του Κρούστα. 


Για τον θάνατο του 56χρονου κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο Λασιθίου, είπε ότι «προφανώς είναι  ένα πολύ λυπηρό γεγονός, συλλυπούμαστε και την οικογένεια του εκλιπόντος, είναι όμως κάτι που δεν μπορούμε εμείς να επιβεβαιώσουμε πώς συνέβη, εάν δεν έχουμε και τις ιατρικές γνωματεύσεις».

Εξάλλου, για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κατασκευών που ξεκίνησαν χθες από την Ελούντα, ο κ. Γουλιδάκης είπε πως «συναντήθηκα χθες με τον Δήμαρχο Αγ. Νικολάου και φορείς της περιοχής ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες ενέργειες μας για τα πρωτόκολλα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σίσι, Μίλατο. Ενημερώσαμε και τον Εισαγγελέα Λασιθίου ώστε να υπάρξει μια πίστωση χρόνου, μια αναστολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων. Προφανώς για οτιδήποτε είναι παράνομο και έχουν γίνει σχετικές νομικές διαδικασίες, είμαστε στην κατεύθυνση ότι πρέπει να κατεδαφιστούν. Όμως η παρούσα συγκυρία με την πανδημία δίνει σχετικά εργαλεία και έσπασα στους ανθρώπους να ζητήσουν και να διεκδικήσουν μία περίοδο χάριτος την εφαρμογή την υλοποίηση αυτής της πράξης κατεδάφισης, κυρίως για λόγους οικονομικούς και βεβαίως για λόγους ότι υπάρχουν και δυσκολίες όσον αφορά στην αντικειμενική δυνατότητα καθενός να ξεκινήσει με δικό του συνεργείο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Έχω ήδη γι’ αυτό πάει στον Εισαγγελέα και έχουμε ζητήσει την προσωρινή αναστολή των κατεδαφίσεων στην περιοχή. Πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι η συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για να προσχωρήσουν οι κατεδαφίσεις, σε όλη την Κρήτη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com