Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας στο Λατώ fm: «Σήμερα θα επανεξεταστεί εάν συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στο Παλαίκαστρο – Θα αναζητηθούν τουριστικά καταλύματα για τη διαμονή των θετικών κρουσμάτων»

Θα επανεξεταστεί σήμερα μετά από σχετική σύσκεψη το εάν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στην περιοχή του Παλαικάστρου μετά τα 38 συνολικά θετικά κρούσματα που ανιχνεύθηκαν από τους 376 ελέγχους που έγιναν μέχρι και χθες, όπως είπε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Ήδη στην περιοχή εφαρμόζεται από χθες σκληρό lockdown. Από τους 38 θετικούς, οι 7 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας ενώ οι υπόλοιποι αναρρώνουν στο σπίτι τους, σε ξεχωριστά δωμάτια από τους συγγενείς τους, ενώ όσοι διαθέτουν προσωπικά καταλύματα διαμένουν εκεί. Πρόσθεσε πως ο Δήμος θα εξετάσει από σήμερα, ζητώντας και τη συνδρομή της Περιφέρειας, εάν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι καταλυμάτων ώστε να μείνουν όσοι είναι θετικοί. 

Οι έλεγχοι σήμερα, πάντως, όπως ανέφερε, έχουν προσωρινά σταματήσει μετά και την επικοινωνία με την ΚΟΜΥ Λασιθίου, ωστόσο θα υπάρξει σήμερα νέα επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν τελικά θα γίνουν

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός, με τον Δήμο να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση.

Για όσους διαμένουν δε απομονωμένοι σε καραντίνα, είπε πως ο Δήμος τους πηγαίνει τα προϊόντα πρώτης ανάγκης σε συσκευασίες έξω από την πόρτα τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com