Μανώλης Μενεγάκης: «Αρνητικοί στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο»

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Μετά από τα δημοσιεύματα σχετικά με την έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, όπου γίνεται εκτός άλλων μία πρώτη πρόταση χωροθέτησης πλωτών αιολικών πάρκων στην περιοχή του Αφορεσμένου του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επί της αρχής. Όμως για την συγκεκριμένη θέση και την θαλάσσια ζώνη ανάπτυξης η οποία προτείνεται στον δήμο μας, είμαστε αρνητικοί. Οι λόγοι εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου και είναι ποικίλοι. Η οπτική-αισθητική ρύπανση σε όλο τον κόλπο Μιράμπελλου από μια τέτοια επένδυση, θίγει το μνημείο της Σπιναλόγκας, αλλά και ολόκληρη την θέα του Μιράμπελλου και την τουριστική ανάπτυξη του. Κατά συντριπτική πλειοψηφία, ο λαός της περιοχής, οι τουριστικοί και ξενοδοχειακοί επιχειρηματίες και στρατηγικοί επενδυτές, οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι έχουν την γνώμη αυτή. Μείζον θέμα είναι ότι θα καταστήσει απαγορευτική την μελλοντική ένταξη της Σπιναλόγκα στα προστατευόμενα μνημεία της Ουνέσκο. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει θέματα ναυσιπλοΐας και προσβολής της αλιείας.

Το σχέδιο, λοιπόν, αυτό, αν και όταν επανέλθει θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν όλα τα παραπάνω, ούτως ώστε οι θέσεις γύρω από την Κρήτη όπου προτείνονται για να χωροθετηθούν τέτοια υπεράκτια αιολικά πάρκα να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com