Μ.Χρυσοχοΐδης: 10 γιατροί στο Βενιζέλειο – Ως το τέλος του έτους η προκήρυξη των θέσεων

Για την προκήρυξη θέσεων γιατρών μέσα στον Δεκέμβριο δεσμεύτηκε ο υπουργός υγείας Μ.Χρυσοχοΐδης , κατά τη σύσκεψη με τον Διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, η οποία διεξάχθηκε σε καλό κλίμα.
Όπως είπε σε δηλώσεις του, κατόπιν, ο κ.Χρυσοχοϊδης, 10 θέσεις γιατρών θα προκυρηχθούν στο Βενιζέλειο ως το τέλος του 2023.

Όπως είπε ο Υπουργός, πρόκειται για «3 θέσεις αναισθησιολογίας, 3 θέσεις ακτινολογίας και μια σειρά άλλες θέσεις στο Βενιζέλειο για τις άμεσες ανάγκες«

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, μεταξύ των 10 θέσεων που θα προκηρυχθούν με κίνητρα οικονομικά και εξέλιξης, προβλέπονται ακόμη:

1 θέση στη ΜΕΘ
1 θέση Αιματολογίας
1 θέση Ψυχιατρικής
1 θέση Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων

Όπως είπε ο ίδιος ζήτησε από την Ιατρική Υπηρεσία να του στείλουν προτάσεις, ώστε τον Γενάρη να προκηρυχθούν νέες θέσεις για να καλύψουν κενές θέσεις και ανάγκες.

Αναφορικά με το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ο κ.Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για τοποθέτηση 74 ατόμων ως το τέλος του χρόνου, ενώ θα γίνουν 3.000 προσλήψεις πανελλαδικά.

«Είναι πολιτική απόφαση να ενισχυθεί με προσωπικό το Βενιζέλειο» – είπε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα από το Ηράκλειο προς τη Σητεία σημείωσε ότι είναι «απόφασή μας να ενισχύσουμε το νοσοκομείο της Σητείας για να λειτουργεί πλήρως».

 

Κι αν κάτι κινείται για το Βενιζέλειο και βλέπει «φως» στο τούνελ το νοσοκομείο Σητείας, δεν ισχύει το ίδιο για το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σε ερώτηση για το νοσοκομείο του Ρεθύμνου ο κ.Χρυσοχοΐδης είπε «ένα ένα τα νοσοκομεία», ενώ αρκέστηκε στη διαβεβαίωση ότι «δε θα αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν».
 


Με κίνητρα οι θέσεις που θα προκηρυχθούν

Σύμφωνα με τον γιατρό χειρουργό, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Γιώργο Κωστάκη, όπως ειπώθηκε οι 22 αυτές θέσεις θα αφορούν διάφορες ειδικότητες και θεωρούνται ότι είναι «επείγουσες». Θεωρείται ότι αποτελούν την πρώτη «δόση» προσλήψεων που θα προκηρυχθούν μέσα στον Δεκέμβριο και μάλιστα με κίνητρα οικονομικά και εξέλιξης. 

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Γιώργος Κωστάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στον τρίμηνο από την προκήρυξη θα έχουν τοποθετηθεί οι γιατροί σε αυτές τις 22 θέσεις. 


Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com