Κ. Σπυριδάκη: «Ελλειμματικοί οι Προϋπολογισμοί» των Νοικοκυριών των Ελλήνων

 

Ο φετινός προϋπολογισμός στερείται αναπτυξιακής, περιφερειακής, αλλά κυρίως κοινωνικής διάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση και ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024 η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κ. Σπυριδάκη Κατερίνα. Θέλοντας να τονίσει την απουσία πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης από τον Προϋπολογισμό της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η ευημερία των αριθμών αφορά λίγους και επιβαρύνει τους πολλούς. Ευημερούν οι αριθμοί, αλλά δυστυχώς, δυστυχούν οι άνθρωποι».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Κρήτη και στο Λασίθι τονίζοντας ότι τόσο η επενδυτική βαθμίδα, όσο και η σημαντική βοήθεια που έλαβε η χώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είχαν μηδενικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στους πολίτες και στον ίδιο τον τόπο. Αντ’ αυτού το οδικό δίκτυο παραμένει ανεπαρκές, τα νοσοκομεία του νομού συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα, και η απένταξη σημαντικών αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται να επιβεβαιώσουν την απουσία ανταποδοτικότητας.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα και το οποίο άπτεται της ίδιας του της επιβίωσης είναι η ακρίβεια. Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Σπυριδάκη, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας πως δεν έλαβε κανένα μέτρο αντίδρασης στην ακρίβεια, η οποία απειλεί όλα τα νοικοκυριά με «ελλειμματικούς προϋπολογισμούς».

«Επιτομή της πολιτικής κοροϊδίας και αναντιστοιχίας προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών έργων» χαρακτήρισε το τελευταίο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο μαζί με τους κοινωνικά άδικους υψηλούς έμμεσους φόρους, τα υψηλά ενοίκια, το υψηλό κόστος της ενέργειας και τους πενιχρούς μισθούς καθιστούν τη ζωή του Έλληνα έναν συνεχή αγώνα για επιβίωση.

Σε ένα, λοιπόν, περιβάλλον κοινωνικής αδικίας, με οριζόντιους κεφαλικούς φόρους, με στραγγαλισμό της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και «κόκκινα δάνεια» τα οποία κατακλύζουν τα νοικοκυριά «ο πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του προς το Κράτος και το πολιτικό σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυριδάκη.

Αναφερόμενη στον Τουρισμό, η κ. Σπυριδάκη ως Τομεάρχης του Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απαρίθμησε τις Κυβερνητικές ελλείψεις τόσο στο κομμάτι των πρωτοβουλιών για την άνοδο του Τουρισμού και τη βελτίωση της Τουριστικής εκπαίδευσης, όσο και στην πολιτική προστασία από τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού ότι η Κλιματική Κρίση είναι ευκαιρία για τον Τουρισμό είναι το λιγότερο αφελής αν όχι επικίνδυνος, όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνησή που αποδείχτηκε ανίκανη να θωρακίσει την χώρα από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Προς την κατεύθυνση της αειφορίας, η κ. Σπυριδάκη επεσήμανε την παντελή έλλειψη ενός συνεκτικού, δομημένου, συμμετοχικού και μακρόπνοου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό ο οποίος θα έχει ως στόχο την ανθεκτικότητα των προορισμών έναντι της κλιματικής κρίσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Δυστυχώς, η παρούσα κυβερνητική πολιτική και πρακτική, αποδεικνύει την ανικανότητα προστασίας των προορισμών από τις απειλές της κλιματικής κρίσης, την αδυναμία διασφάλισης της υγείας των επισκεπτών, και τέλος, τη μη συμβολή στην καταπολέμηση της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Σπυριδάκη ανέφερε πως οι εν λόγω ανεπάρκειες αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό και η κατανομή των εξόδων που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση δείχνει την κατεύθυνση της χώρας.

Κλείνοντας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση της Μαγνησίας και στην παντελή απουσία αποτελεσματικής κρατικής αρωγής: «Ο κόσμος του τουρισμού της Μαγνησίας είναι σε απόγνωση. Έχει πάρει στήριξη στις περισσότερες φορές, μόνο θεωρητικά, έχει ξοδέψει τις οικονομίες του για να επαναφέρει τα τουριστικά καταλύματα μόνος του και το κράτος είναι απόν. Και να σας ενημερώσω, κύριοι της Κυβέρνησης, ότι η χειμερινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλέψουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχετε τεράστιο μερίδιο ευθύνης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com