Γ. Πλακιωτάκης για τη Μάχη του Λασιθίου: Είναι το μεγαλείο μας, εκπέμπει το διαχρονικό μήνυμα του αδούλωτου πνεύματος

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, βρέθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο εορτασμού της Μάχης του Λασιθίου.

«Για όλους τους Κρήτες και ειδικά και εμάς τους Λασιθιώτες η Μάχη του Λασιθίου δεν είναι μια απλή ιστορική επέτειος. Αποτελεί το μεγαλείο μας. Είναι ο καθρέφτης της δικής μας ιστορίας. Είναι το βίωμά μας. Η δεκαήμερη μάχη του Λασιθίου καταγράφει παράλληλα μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεότερης Κρητικής Ιστορίας. Και σίγουρα κατατάσσεται στην κορυφή των λαμπρότερων σελίδων της Κρητικής Επανάστασης.

Εξάλλου, η Ελληνική Επανάσταση δεν «ολοκληρώθηκε» το 1830. Αντιθέτως, για έναν περίπου αιώνα, το έθνος των Ελλήνων βρισκόταν σε μόνιμη εξέγερση εναντίον των τυράννων του. Στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Ηπειρο αλλά και στην Κύπρο οι πρόγονοι μας εξέφραζαν την λαχτάρα για Ελευθερία και την λατρεία τους για την πατρίδα.

Η ηρωική μάχη του Λασιθίου εκπέμπει παράλληλα διαχρονικό μήνυμα του αδούλωτου πνεύματος. Της ελληνικής παλικαριάς και της Κρητικής λεβεντιάς.

Οι αγωνιστές της Μάχης του Λασιθίου συνάντησαν το θάνατο  και πέρασαν στο πάνθεον των Αθανάτων ηρώων μας. Γιατί γνώριζαν καλά ότι στην πατρίδα μας η ελευθερία ποτέ δεν ήταν δεδομένη. Ξέροντας και διδάσκοντας μας ότι πρέπει να γίνουν θυσίες τόσο για τη διεκδίκηση, όσο και για τη διατήρηση αυτού του υπέρτατου αγαθού. Αγωνιζόμενοι για την πατρίδα μας.

Η κατανόηση του παρελθόντος, η γνώση της μακράς μας ιστορίας θα μας βοηθήσει στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Αυτά είναι τα ιερά μας βιώματα που διαμόρφωσαν τις αξίες και τα ιδανικά μας.  Αυτά σφυρηλατησαν την εθνική μας ταυτότητα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com