Ετοιμόρροπο το γεφυράκι στις Λίμνες – Απειλή για τους κατοίκους της περιοχής

«Απειλεί» τις ζωές των κατοίκων στις Λίμνες το γεφυράκι που οδηγεί σε κατοικία, κήπους και χωράφια κατοίκων, καθώς είναι έτοιμο να πέσει.


Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στο neakriti.gr, επανειλημμένως έχουν γίνει οχλήσεις για το συγκεκριμένο γεφυράκι – που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα έχει υποστεί σημαντική φθορά – στους αρμόδιους, και το μόνο που έγινε είναι να μπει μία αλυσίδα με λουκέτο για να… “αποκλειστεί” η διέλευση, ενώ υπήρξε η ενημέρωση ότι όποιος θα θελήσει να διασχίσει το γεφυράκι είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια δεν έχει παρά να ανοίξει την αλυσίδα και να το κάνει, με δική του όμως ευθύνη. Κάτι τέτοιο όμως εννοείται πως δε λύνει το πρόβλημα, όπως λέει η πρόεδρος της Κοινότητας, αλλά απλά απλώς προειδοποιεί για τον κίνδυνο. Ωστόσο οι άνθρωποι της περιοχής δεν έχουν άλλο τρόπο για να μεταβούν στις περιουσίες τους, ενώ στην άλλη άκρη της γέφυρας βρίσκεται και μια οικία, με την οικογένεια να κινδυνεύει σε καθημερινή βάση όταν υποχρεωτικά πρέπει να διασχίσει τη γέφυρα, καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ζαχαρένια Λεμπιδάκη έχει κάνει ενέργειες για τη λύση του προβλήματος, απευθυνόμενη μάλιστα ακόμα και στην Περιφέρεια για το θέμα, από την οποία πήρε την απάντηση ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αγίου Νικολάου απαντά ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό, καθώς η αποκατάσταση της γέφυρας απαιτεί την εκπόνηση μελέτης, ενώ και ο εργολάβος με τον οποίο συνεργάζεται η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να προχωρήσει σε εργασίες χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως κάποια διαδικασία με μηχανικούς.Γεφυράκι στις Λίμνες

Γεφυράκι στις Λίμνες

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com