Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου: «Άμεση ανάκληση αδειών αιολικών πάρκων»

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου .Λασιθίου, διαφωνεί κάθετα με  τα σχέδια της κυβέρνησης που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την δυσμενή  αντιμετώπιση του Λασιθίου σε θέματα υγείας, παιδείας  και ανάπτυξης γενικότερα και την προτίμησή της  στο να επιλέγει τον Νομό μας για  να επωμίζεται βάρη που στην ουσία τον  υποβαθμίζουν, αντί να   τον αναβαθμίζουν.  Αντί  να  έχουμε αναβάθμιση των νοσοκομείων και αξιοπρεπή δημόσια υγεία, αντί  την λειτουργία νέων Πανεπιστημιακών Σχολών, έχουμε την χωροθέτηση των «φαραωνικών» διαστάσεων παράκτιων αιολικών πάρκων, με τα οποία ο ιθύνων νους του σχεδίου, περικυκλώνει το Ν. Λασιθίου! 

  Η  Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, εντάσσεται σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων,  και το αποκορύφωμα είναι ότι  οι χωροθετήσεις  περιλαμβάνουν σημεία τα οποία βρίσκονται κοντά   σε πρώτης γραμμής αρχαιολογικές και  εξαιρετικού φυσικού κάλους περιοχές, όπως το Παλαίκαστρο,  Κάτω Ζάκρος  και  πρώτης γραμμής τουριστικές  περιοχές  όπως η  Ελούντα , Σπιναλόγκα  και  Άγιος Νικόλαος.

 Η  κατασκευή πλωτού αιολικού πάρκου εντός ή σε άμεση επαφή με την ευρύτερη  περιοχή του Δήμου  Αγίου Νικολάου, θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε επενδύσεις, στο τουριστικό προϊόν, σε στρατηγικές επενδύσεις που μόλις ξεκινάνε, στην αλιεία αλλά και στο περιβάλλον που υπερηφανευόμαστε ότι ζούμε, με ότι καταστροφικές συνέπειες συνεπάγεται  για  την ανάπτυξη  του τουριστικού προϊόντος του Κόλπου Μεραμπέλου ,που βασίζεται αποκλειστικά στο προϊόν αυτό.     Μια  περιοχή που  πολλές δεκαετίες πασχίζει με πολύ κόπο και μόχθο της τοπικής κοινωνίας, επιχειρηματιών και εργαζομένων, να δημιουργεί τουριστικές υποδομές υψηλής αξίας  συνεχίζοντας αυτή την ανάπτυξη και προσελκύοντας επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, συμβάλλοντας πολλαπλά στην εθνική οικονομία.  Την ίδια στιγμή το κεντρικό κράτος δρα εχθρικά  και  με συνεχείς υποβαθμίσεις σε έργα  υποδομής, παιδεία, υγείας.

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου  συντάσσεται ανεπιφύλακτα με τους φορείς και τις  τοπικές κοινωνίες  του Νομού,  που αντιδρούν στις αποφάσεις «γι αυτές χωρίς αυτές» και καλούμε τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να γνωμοδοτήσουν αρνητικά στον σχεδιασμό για τις ανεμογεννήτριες στο Λασίθι, που μόνο υπανάπτυξη θα φέρουν.

 

      Το Δ.Σ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com