Επόμενη πεζοπορία γύρω από το Χουδέτσι – Οινοποιείο Λυραράκη

Την Κυριακή 26/11ου  ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του και όσους θέλουν να εγγραφούν, πεζοπορία  στην περιοχή του Χουδετσίου, 25 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Η αφετηρία μας θα είναι από το κέντρο του γραφικού παραδοσιακού αυτού χωριού και συγκεκριμένα από την καταπράσινη ρεματιά της Σπηλιώτισσας όπου στο τέλος της θα συναντήσουμε και το ομώνυμο μοναστήρι της Παναγίας. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προς το χωριό Άγιος Βασίλειος, απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την ανηφορική πορεία μας προς το Φρούριο Θόλων κάνοντας πρώτα μια μικρή στάση στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προς το χωριό Αλάγνι και θα καταλήξουμε για οινογνωσία στο γνωστό ‘Οινοποιείο Λυραράκη’. Η πεζοπορία είναι εύκολη, σχεδόν αποκλειστικά από χωματόδρομους, κι ιδανική για αρχάριους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κόστος της εκδρομής έχει ως εξής: 13€ το λεωφορείο+17€ οινογνωσία (δοκιμή κρασιών με συνοδεία πιάτου αλλαντικών και τυριών), σύνολο:30€. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οινογνωσία, θα πρέπει να περιμένουν τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιάννης Ψαλλιδάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ(ως Παρασκευή βράδυ) : Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:  από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Εκτιμώμενη επιστροφή  17.00.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com