ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΠΑΘΙ

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του, ανάβαση στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Δίκτης, το Σπαθί και στα 2148μ. Θα μεταφερθούμε στο σημείο αφετηρίας, το μικρό οροπέδιο του Λιμνάκαρου και τα 1120μ. με mini bus 19 θέσεων.  Θα ακολουθήσουμε το ανηφορικό μονοπάτι, που μας οδηγεί στο διάσελο του Αβαρσάμη, απ’ όπου θα πάρουμε άλλο μονοπάτι για την κορυφή του Σπαθιού. Η ανάβαση είναι δύσκολη και για δυνατά πόδια. Όσοι δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν, μπορούν να σταματήσουν στο διάσελο του Αβαρσάμη στα 1890μ και να περιμένουν, τουλάχιστον μια ώρα, τους υπόλοιπους να γυρίσουν από την κορυφή. Σε περίπτωση, που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την ανάβαση ως την κορυφή, θα αλλάξουμε πορεία και από την ίδια αφετηρία θα περπατήσουμε σε χαμηλότερο ύψος στις γύρω κορυφές του οροπεδίου.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 11.500μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5.30’ χωρίς τις στάσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά παπούτσια (ΜΟΝΟ), μπαστούνια, αντιανεμικό / αδιάβροχο, ηλεκτρολύτη, άφθονο νερό, σνακ.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Τάσος Τσινάρης

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.00 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με λεωφορείο: τιμή εισιτηρίου 15€.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συμμετοχή στη διαδρομή ΜΟΝΟ με δήλωση στο 6979687576 (Π.Ευδαίμων) μέχρι την Παρασκευή 25/11ου το απόγευμα!

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com