Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη και του Συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» στη Δ.ΥΠ.Α. Αγίου Νικολάου.

Τη Δ.Υ.Π.Α., πρώην Ο.Α.Ε.Δ., Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» και υποψήφιος Δήμαρχος, Μανώλης Μενεγάκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού.

Οι προαναφερθέντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και το προσωπικό, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του φορέα, το προσωπικό που απασχολεί, τους ωφελούμενους που έχει υπό την αιγίδα του καθώς και τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για το πληθυσμό στόχου.

Συζητήθηκε η πρόταση ο Δήμος να στηρίξει και να ενισχύσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, την απασχόληση μέσω διασύνδεσης με το εν λόγω πλαίσιο, εύρεση χρηματοδοτικών κονδυλίων μέσα από τα κατάλληλα προγράμματα προκειμένου την απασχόληση ανέργων στο Δήμο.

Τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης» που ήδη περιλαμβάνει ο φορέας απασχόλησης ως προς τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – Α.ΜΕ.Α. και τη καλύτερη κατάρτισή τους, την ευκολότερη εύρεση εργασίας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Σημαντικός θεωρήθηκε ο παράγοντας της διασύνδεσης – συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου, καθώς και ο ορθός – λειτουργικότερος καταμερισμός του προσωπικού – ανθρώπινων πόρων.

Αναφέρθηκαν τέλος και συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με το «πρόγραμμα-γέφυρα» όπου επιχορηγείται η πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com