Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου κατέφθανσαν στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ.

Ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα, περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ όταν άρχισε τις επιθέσεις η Χαμάς.


«Εγώ έμενα σε έναν συγγενή μου στο Τελ Αβίβ. Μπαίναμε στο bomb room από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Πρόκειται για ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι, που μπαίναμε και κρυβόμασταν. (Βόμβες) έπεφταν από τις 06:30 το πρωί μέχρι τις 10:30 και άρχιζαν ξανά το απόγευμα μέχρι τις 10 και μισή το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των Ελλήνων που επέστρεψαν στη χώρα, ενώ άλλος έκανε λόγο για «δραματικές στιγμές».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι Έλληνες που επέστρεψαν είχαν πάει για προσκήνυμα στους Αγίους Τόπους και θα επέστρεφαν κανονικά την Κυριακή, ωστόσο λόγω των συγκρούσεων υπήρξε καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την Κυριακή έφτασαν οι 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, από τους 149 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να καταβάλει προσπάθεια για τον επαναπατρισμό και των υπολοίπων μεμονωμένων επισκεπτών, όπως ανέφερε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com