Εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο.

Εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε χτες ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέταξε την τουρκική ακτοφυλακή να απαγορεύσει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.

«Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στις Βρυξέλλες την Δευτέρα ο Ερντογάν, εν μέσω της έντασης στον Έβρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες, στην οποία στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, στις 9 Μαρτίου, δήλωσε η κυβέρνησή του λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της με την ΕΕ για τους πρόσφυγες.

«Ο πρόεδρος μας σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες για μια ημέρα, στις 9 Μαρτίου» ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ερντογάν σε δήλωση της.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, εν μέσω εντάσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, πως δεν μπορούσε πλέον να ανακόψει τη ροή προσφύγων από τη Συρία και στη συνέχεια άνοιξε τα σύνορά της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com