Η ένταξη του Τμήματος ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο διασφαλίζει την ανοδική του πορεία

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την επίλυση του διαχρονικού αιτήματος του Τμήματος σχετικά με την ένταξή του και στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, η οποία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημαρχείο του Αγίου Νικολάου στις 13/5/2024. Ο Υπουργός που έχει κάνει πράξη τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ελλάδα, απέδειξε ξανά και την αποτελεσματικότητα του, αφού μέσα σε λίγο χρόνο μετά από την παρουσίαση που έγινε από τον Πρόεδρο του Τμήματος και την διαλογική συζήτηση στα επιχειρήματα του τεκμηριωμένου αιτήματος, κατάφερε να ανακοινώσει με βεβαιότητα την ένταξη του Τμήματος και στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο.
Στο θετικό αποτέλεσμα καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι ενέργειες του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μανόλη Μενεγάκη αλλά και η ουσιαστική συμβολή του βουλευτή ΝΔ νομού Λασιθίου και Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, οι οποίοι προώθησαν και στήριξαν το αίτημα του Τμήματος, ενώ το έθεσαν και στην συνάντηση με τον Υπουργό. Το Τμήμα ΔΕΤ επίσης ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω φορείς:
Περιφέρεια Κρήτης
ΠΕΔ Κρήτης
Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
Σύγκλητος ΕΛΜΕΠΑ
που με ομόφωνα ψηφίσματα από το 2022, βοήθησαν στην προώθηση του αιτήματος. Ταυτόχρονα βοήθησαν η Πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ, τα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, προηγούμενοι πολιτικοί παράγοντες και αρκετοί διοικητικοί τους οποίους και επίσης θερμά ευχαριστούμε.
Το απόλυτα τεκμηριωμένο αίτημα του Τμήματος [1] στηρίχθηκε σε ακαδημαϊκά επιχειρήματα που βασίζονται στον διεπιστημονικό χαρακτήρα του Τμήματος αλλά και σε εθνικούς λόγους που συνδέονται με το όφελος που θα προκύψει στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης σε επιστήμονες Τεχνολογίας και Πληροφορικής, ενώ υπάρχουν 36% κενές θέσεις στα περιφερειακά Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας [2].
Η ένταξη του Τμήματος και στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο ενδυναμώνει αποδεδειγμένα τη βιωσιμότητα του Τμήματος [3] με τον αριθμό των εισακτέων που θα προκύψει μετά την ένταξη του, να αναμένεται να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον σημερινό, ουσιαστικά μηδενίζοντας τις κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ που προέκυπταν μέχρι σήμερα. Πλέον το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ θα μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο στην επιστήμη της διοίκησης και της πληροφορικής, με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις που αναβαθμίζουν την τοπική κοινωνία του νομού Λασιθίου και της ευρύτερης περιοχής.  

Βιβλιογραφία
[1] Αίτημα για ένταξη του Τμήματος ΔΕΤ και στο 2ο επιστημονικό πεδίο
[2] Κ. Παναγιωτάκης, Η έλλειψη σε επιστήμονες Τεχνολογίας και Πληροφορικής στην Ελλάδα και οι κενές θέσεις στα Τμήματα ΔΕΤ
[3] Το Τμήμα που πληροί όλα τα Ακαδημαϊκά Κριτήρια και ξεκίνησε δωρεάν το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.
Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com