Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου: «Η φετινή σχολική χρονιά είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία»

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, αγαπημένα μας παιδιά,

η φετινή σχολική χρονιά είναι αφιερωμένη από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου στα άτομα με αναπηρία, οπτική, ακουστική, νοητική, κινητική.

Οι αξίες της ισότητας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην δίκαιη μεταχείριση του ατόμου ξεκινούν από την οικογένεια και διδάσκονται από τους εκπαιδευτικούς μας μέσα στην σχολική κοινότητα.

Ο αρχαίος Έλληνας μυθοποιός, Αίσωπος, στον μύθο του «Το λιοντάρι και το ποντίκι» αναφέρεται στον δυνατό (λιοντάρι) και στο αδύναμο (ποντίκι) για να μας δείξει με τον πιο εύστοχο τρόπο τη σημασία της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον συνάνθρωπο. Η δύναμη μας δεν προέρχεται από τη δύναμη του σώματος αλλά από την δύναμη του μυαλού και της καρδιάς. ΟΛΟΙ μετράμε, ΟΛΟΙ αξίζουμε το ίδιο, ΌΛΟΙ είμαστε μεγάλοι και δυνατοί.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για τα παιδιά μας, γονείς και εκπαιδευτικοί αυτή την κοινωνία των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού στην έμφυτη αξιοπρέπεια μέσα από τα σχολεία μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου σας εύχεται καλή πρόοδο, καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και αγάπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com