Ενημερωτική συνάντηση του δημάρχου Ιεράπετρας για τις εξελίξεις στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λασιθίου

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, κ Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λασιθίου, κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη,  και την Πρόεδρο της Κοινότητας Καβουσίου, κα Μαρία Χαλκιαδάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία αντιδημάρχων  και Υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις αναφορικά με τη μελέτη που αφορά την κατασκευή του νέου Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου του νομού Λασιθίου στο Καβούσι.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κάνοντας μια αναδρομή στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ανέφερε τo χρονοδιάγραμμα υποβολής της πρότασης υπενθυμίζοντας ότι το 2021 ο Δήμος Ιεράπετρας υπέβαλε  αίτηση χρηματοδότησης της Πράξης με τίτλο «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, Δήμου Ιεράπετρας» στην Πρόσκληση ΑΤ07 του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ενώ στη συνέχεια λόγω καθυστέρησης  αξιολόγησης της εν λόγω πρότασης απευθύνθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου και τον Μάϊο του 2023 πέτυχε την επιχορήγηση του Δήμου Ιεράπετρας για την ανάθεση εκπόνησης των αναγκαίων μελετών ωρίμανσης της Πράξης «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου». Κατόπιν, στις 19-07-2023 υπεγράφη Προγραμματική σύμβαση με τη Βιώσιμη Πόλη για την υλοποίηση της μελέτης. Στις 09-08-2023 ζητήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας  δικαιολογητικά για την έγκριση του Κτιριολογικού Προγράμματος και στις 12.09.2023 τα πρόσθετα στοιχεία στάλθηκαν από τη Δ/θμια Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, έθεσε υπόψη το από 20/10/2023 έγγραφο του Δικτύου Πόλεων- Βιώσιμη Πόλη με το οποίο επισημαίνεται ότι για την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου απαιτείται δυνατότητα δόμησης 5-5.500m2 ,οπότε το παρόν οικόπεδο το οποίο προτάθηκε από την Κοινότητα Καβουσίου και υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές βάσει και των νέων απαιτήσεων του κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνονται 18 αίθουσες γενικής παιδείας, 16 εργαστήρια μουσικών μαθημάτων, ένα μεγάλο αμφιθέατρο 300 ατόμων, μία αίθουσα κυλικείου-εστιατορίου χωρητικότητας 200 μαθητών, στούντιο ηχογράφησης, αίθουσα συνεδριακού κέντρου κ.α.

Κατόπιν, ο κος Καλαντζάκης δήλωσε: «Ως Δημοτική Αρχή  από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στο Καβούσι. Στόχος μας ήταν και παραμένει η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου, πρότυπου σχολικού συγκροτήματος ικανού να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις του Μουσικού Σχολείου και για το λόγο αυτό, ύστερα  και από τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κάλεσα τους άμεσα ενδιαφερόμενους να τους ενημερώσω σχετικώς προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την εξεύρεση νέου μεγαλύτερου χώρου στο Καβούσι,  ώστε να προχωρήσει τάχιστα η μελέτη.

Ως Δημοτική Αρχή, αλλά και ως Δημοτική Παράταξη «Ιεράπετρα νέα Πορεία» επιδιώκουμε την υλοποίηση αυτής της κομβικής για όλο τον νομό μας υποδομής και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com