Ελάχιστες οι εγγραφές στο δεύτερο έτος της ΑΣΤΕΚ- Μόνο 56 φοιτητές συνεχίζουν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ανατολή, η Διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης Βανέσσα Σημαντηράκη, δήλωσε πως έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων στο 1ο έτος. Από τους 128 εισαχθέντες στο 1ο έτος, στη Σχολή έκαναν εγγραφή 81.

Ενδεικτικό της «αιμορραγίας» που υφίσταται η Σχολή είναι ότι στο 2ο έτος από τους 90, που είχαν εγγραφεί, συνεχίζουν 56 φοιτητές!

Αυτή είναι η πραγματικότητα της Τουριστικής Σχολής, που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα απολύτως που να επιβεβαιώνει την πρόθεση για στήριξη της Σχολής, της λειτουργίας της και των φοιτητών, που εδώ και χρόνια διεκδικούν την αντιμετώπιση μιας σειρά αιτημάτων και προβλημάτων, αλλά εξακολουθούν να απευθύνονται σε κλειστά κυβερνητικά ώτα! Και παρά τη δυναμική που φαίνεται στην εκδήλωση προτίμησής της από τους αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η αντιμετώπισή της από το κράτος την κρατά «καθηλωμένη» με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεται διαρκώς και από περισσότερους εισαχθέντες σε αυτήν, αφού δεν βλέπουν καμία στήριξη από το κράτος.

Τόσο ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προσωπικά από τον Άγιο Νικόλαο, που βρέθηκε προεκλογικά, όσο και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, έχουν διατυπώσει την πρόθεση για αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, εντούτοις -μέχρι και σήμερα- δεν υπάρχει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι, ξεκινά άλλη μια εκπαιδευτική περίοδος με τις ελλείψεις σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, τα κενά των οποίων, για άλλη μια περίοδο θα αντιμετωπιστούν εκτάκτως και εμβαλωματικά.

Μία μόνιμη διοικητική υπάλληλο διαθέτει η Σχολή, η οποία στο αμέσως προσεχές διάστημα σκοπεύει να καταθέσει τα χαρτιά της για να συνταξιοδοτηθεί. Στην Υπηρεσία παραμένουν, άγνωστον μέχρι πότε, τέσσερις συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι παραμένουν με παράταση στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο, τα οποία θα εκδικαστούν τον Νοέμβριο.


Πηγή: anatolh.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com