Έκοψε την «κορδέλα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου η Λ. Μενδώνη – «Ένα στολίδι πολιτισμού για όλη την Κρήτη» (βίντεο, φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Νίκος Σγουρός


Έκοψε την «κορδέλα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου το απόγευμα της Τετάρτης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εγκαινιάζοντας, μετά από αναμονή 14 περίπου ετών, το «στολίδι» αυτό του πολιτισμού για όλη την Κρήτη.


Παρουσία της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσας Σοφιανού και προσωπικού του Μουσείου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλου.του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατ. Σπυριδάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, των Δημάρχων Αγίου Νικολάου Μαν. Μενεγάκη, Ιεράπετρας Μαν. Φραγκούλη και Σητείας Γ. Ζερβάκη, αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων Αγίου Νικολάου και πλήθους εκπροσώπων του πολιτισμού από όλη την Κρήτη, κοινωνικών φορέων, αρχών και συλλόγων, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε την αξία του συγκεκριμένου έργου που υλοποιήθηκε, έστω και μετά από καθυστέρηση πολλών ετών ένεκα πλειάδας λόγων, μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων – προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Μετά από την εναρκτήρια ομιλία της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων που ανέλυσε το κτιριακό υπόβαθρο του Μουσείου, τι ιστορικό της επέκτασής του και όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα και τους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, η κ. Σοφιανού ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου την κ. Μενδώνη.
Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com