Εκ νέου η διαδικασία της Λαϊκής Αγοράς στο Δήμο του Αγίου Νικολάου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αποφάσισε να ξεκινήσει εκ νέου όλη τη διαδικασία για την αδειοδότηση χρήσης της έκτασης στο Λαγκό, το μέρος που θα φιλοξενήσει από δω και πέρα τη Λαϊκή Αγορά του Αγίου Νικολάου.

«Η απόφασή για την προσφυγή των Παραγωγών για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Αγίου Νικολάου θα είναι ανατρεπτική για τη δημοτική αρχή, πρέπει να γίνουν όλα σωστά και νόμιμα» είχε δηλώσει σχετικά ήδη από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στο Λατώ fm και στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη. 

Κατόπιν ελέγχου νομιμότητας, η Αποκεντρωμένη, ακύρωσε δύο αποφάσεις του (αριθμ. 193/2022 και 236/2023) που αφορούν αντίστοιχα στην χωροθέτηση, στην έγκριση της νέας θέσης και στην ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας του Αγίου Νικολάου.

Όπως είναι φυσικό, τώρα πια τίθενται ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το πως θα μπορέσει να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά, καθώς ο χώρος που τη φιλοξενούσε μέχρι και πριν δύο μήνες, έχει συρρικνωθεί δραματικά, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία της, τόσο για τους πωλητές όσο και για τους  καταναλωτές.

Επιπρόσθετα, η απόφαση δημιουργίας χώρου πάρκινγκ επί της οδού, έχει προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς διατρέχουν καθημερινά κίνδυνο περπατώντας ανάμεσα σε τόσα αμάξια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com