«Δώστε λεφτά για την υγεία»- Βροντοφώναξαν οι Σητειακοί στη χθεσινή διαμαρτυρία

Χθες το απόγευμα της Δευτέρας έλαβε χώρα η διαμαρτυρία για το νοσοκομείο της Σητείας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας.

Οι πολίτες έκλεισαν την εθνική οδό Σητείας-Αγίου Νικολάου στο ύψος του οινοποιείου της ΕΑΣ Σητείας γύρω στις 5 το απόγευμα για περίπου μια ώρα. Μεγάλο πλήθος κόσμου κατέφθασε στο σημείο όπου και διαδήλωσε ειρηνικά διασχίζοντας όλον τον δρόμο μέχρι το νοσοκομείο, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

«Κάτω τα χερια από τα νοσοκομεία, δικαίωμα μας ειναι η δωρεάν υγεία»

«Τα νοσοκομεία τα τα πλήρωσε ο λαος, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός»

είναι μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι παρευρισκόμενοι.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας αναφέρει « στηρίζουμε τις όποιες ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και δηλώνει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Σητείας»

Την ενεργή τους υποστήριξη δείχνουν κ ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας, οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Νεάπολης, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Ο Δήμος Σητείας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας – των οποίων τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά- καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Παλαικάστρου, ενώ το Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του σητειακού λαού, αποφάσισε να κλείσει τη μουσική στα καταστήματα του τη Δευτέρα από τις 17.00 έως 19.00.

Ακόμα στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν S/M της Σητείας, το Τμήμα Επιστημών και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, ο Σύλλογος Φοιτητών, η Ένωση Σητείας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Σητείας, ο Αγροτικός Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Αχλαδίων, η Ομαδα Γυναικών Σητείας ΟΓΕ, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου, η Ένωση Ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, το Σωματείο Εργαζομένων «Δαυίδ» Sunwing, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων», η Ομάδα Γυναικών Σητείας -ΟΓΕ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «ο Βιτσέντζος Κορνάρος», ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, το Θέατρο της Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Τουρτούλοι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου, η Περιηγητική Λέσχη Σητείας, η Μουσική Σχολή «Αρετούσα», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Δ.Σ. της ΤΔΕ Ε.Τ.Ε. ΔΕΗ ΑΗΣ Αθερινόλακου και οι εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου, ο Σ.Α.Ο, ο Γ.Σ. Βιτσέντζος Κορνάρος, η Σχολή Καράτε Σητείας, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Σητείας, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας, η Νίκη Σητείας. Επίσης το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κι έχει κηρύξει για την Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας για τα φαρμακεία του Δήμου Σητείας 11 έως 2, στηρίζοντας τον αγώνα για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του

Και επειδή είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν έγιναν άνευ λόγου, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει «Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν άμεσα και σε υψηλότερους τόνους! Δεν θα κάνουμε πίσω!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com