Διαγωνισμος Μαντινάδας από το περιοδικό «Αμάλθεια»

Πανάρχαια η ιστορία της Κρήτης. Οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων εκεί όπου η Ιστορία αναμειγνύεται με τον μύθο και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι Ιστορία και τι μύθος.

Η Κρητική Μυθολογία αποτελεί, όπως είναι γνωστό, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας.  Μοναδική ομορφιά, αισθητικός πλούτος, πλούσια σε συμβολισμούς και ευφυή ευρήματα την κάνουν από τις πιο αγαπημένες παγκοσμίως.

Η Κρητική Μυθολογία βρίσκεται βαθιά στις ρίζες των αρχαιολογικών θησαυρών που μπορούμε να θαυμάσουμε στους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και τα θαυμάσια μουσεία της μεγαλονήσου και όχι μόνο.

Και επειδή ζούμε ανάμεσα στους χώρους των μύθων, των θρύλων και των ιστορικών ορόσημων, στις σκιές των πρωταγωνιστών, οι μυθικοί ήρωες μας είναι οικείοι. Κυκλοφορούν στο αίμα μας.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια διαγωνισμού μαντινάδας, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου και το περιοδικό «Αμάλθεια», επιθυμώντας να προσεγγίσουν το θέμα της Κρητικής Μυθολογίας μέσα από τη μαντινάδα προκηρύσσουν διαγωνισμό στην Κρητική Μαντινάδα, με θέμα «Κρητική Μυθολογία και Μαντινάδα».

Καλούμε λοιπόν τους ριμαδόρους της κρητικής μαντινάδας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό συνθέτοντας μαντινάδες με ένα θέμα από την Κρητική Μυθολογία με τους ακόλουθους όρους:

Όροι συμμετοχής

1) Οι μαντινάδες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και αδημοσίευτες.

2) Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε -εκτός από τα μέλη της κριτικής επιτροπής- χωρίς περιορισμό ενώ οι εργασίες που θα κατατεθούν δεν επιστρέφονται.

3) Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με το πολύ επτά  (7) μαντινάδες, όπως ορίστηκαν παραπάνω. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023.

Οδηγίες αποστολής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»
ΕΜΜ ΣΚΥΒΑΛΟΥ 1
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Για τον Διαγωνισμό Μαντινάδας)

Στον φάκελο αυτό θα πρέπει να περιέχονται:

α) Οι μαντινάδες σε τέσσερα δακτυλογραφημένα (ή καθαρογραμμένα) αντίγραφα τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη.

β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο ενώ στο εσωτερικό του τα ακόλουθα στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail (αν υπάρχει).

Βραβεία-Κριτική Επιτροπή

Οι δημιουργοί των δέκα καλύτερων μαντινάδων, κατά την κρίση της επιτροπής, θα τιμηθούν με έπαινο σε ειδική εκδήλωση –αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- και οι μαντινάδες τους αυτές θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Αμάλθεια», της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου. Θα λάβουν ακόμα και ένα τεύχος του περιοδικού «Αμάλθεια» καθώς και το τεύχος του περιοδικού που θα τις δημοσιεύσει.

γ) Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 3 διακεκριμένους φιλολόγους.

Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6977192004 ή στο e-mail  stamelosioa@gmail.com

 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com