Η αντιδήμαρχος Παιδείας Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: Θέλουμε να γίνει το σχολικό συγκρότημα στη Μεσοράχη αλλά με μειωμένο κόστος – Προτεραιότητά μας η σχολική στέγη, παραλάβαμε «καμένη γη» (ηχητικό)

«Σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε τη σχολική στέγη ή την Μεσοράχη και νέα σχολεία, εμείς πρώτοι γνωρίζουμε την ανάγκη αυτή που υπάρχει στον Δήμο, εμείς απλώς είπαμε ότι το να φτιαχτούν 2 σχολεία με 12 εκ. ευρώ δεν είναι ούτε λογικό, ούτε εφικτό στην παρούσα οικονομική συγκυρία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η σχολική στέγη είναι προτεραιότητά μας και θα το αποδείξουμε» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τον Νίκο Σγουρό στο Λατώ fm 103,3 η Μαρία Γάλλου, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Σχολικής Στέγης Αγίου Νικολάου.

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το κόστος, δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση όπως συζητείται γιατί η μελέτη αυτή της ΔΕΠΑΝ δεν έχει γίνει γιατί δεν έχει πληρωθεί, κάποιοι λαϊκίζουν» ανέφερε και πρόσθεσε πως «φυσικά και θέλουμε το σχολείο να γίνει στη Μεσοράχη. Ο Δήμαρχος κάνει συνεχώς επαφές για χρηματοδοτήσεις, κλπ. Και διεκδικήσαμε τη συνδρομή του υπουργού Παιδείας, αν σε κάποιον δεν αρέσει το υπόμνημά μας είναι δικό του πρόβλημα. Είναι θεμιτό να γίνεται αντιπολίτευση αλλά δεν έχουμε κλείσει 5 μήνες ως δημοτική αρχή και ακούμε για περιόδους χάριτος. Παραλάβαμε μετά από 9,5 χρόνια ‘καμένη γη’.

Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Νεάπολης όπου εκτελείται με πολύ αργούς ρυθμούς η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, στα παράπονα για την κατάσταση στο 3ο και 5ο δημοτικό Αγίου Νικολάου, στο δημοτικό Σισίου, στο Γυμνάσιο Κριτσάς ενώ τόνισε και ότι αναμένει επίσημο έγγραφο από την Ένωση Γονέων του Δήμου σχετικά με όλα όσα ζητά για τα σχολεία της περιοχής. «Φυσικά και θέλουμε συνεργασία και με τους γονείς και με όλους».


Ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com