ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου για την εκδήλωση Δήμου Αγ. Νικολάου και Συλλόγου Παναγία η Παντάνασσα: Στον Άγιο Νικόλαο είμαστε Ευρώπη ή αλληθωρίζουμε προς τριτοκοσμικές θεοκρατικές χώρες;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κοινή εκδήλωση με τον σύλλογο προστασίας μητρότητας Παναγία η Παντάνασσα, έναν σύλλογο που μάχεται εναντίον του δικαιώματος των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους.

Βρισκόμαστε στο έτος 2024 και δυστυχώς σαν ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

Δεν είσαι ελεύθερος όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις για το σώμα σου. Δεν είσαι ελεύθερος όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις για το μέλλον σου.

Έχουν περάσει 38 χρόνια από τότε που κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και δυστυχώς ακόμα υπάρχουν σκοταδιστικές, αντιδραστικές και μεσαιωνικές αντιλήψεις, που βλέπουν την γυναίκα σαν όργανο αναπαραγωγής, χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα, ιδιοκτησία του πατέρα και του συζύγου της. Η αμφισβήτηση του δικαιώματος σε ασφαλή και νόμιμη άμβλωση εκφράζεται από τις θεωρίες της δήθεν «προστασίας του αγέννητου παιδιού» που διάφοροι συντηρητικοί κύκλοι προσπαθούν να διαδώσουν. Στον Άγιο Νικόλαο δε, έφτασαν να εφεύρουν και την λέξη φιλοπαιδία!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, οι ευρωβουλευτές ζητούν να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην άμβλωση στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την οπισθοδρόμηση όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων, καθώς και όλες τις προσπάθειες περιορισμού ή κατάργησης των υφιστάμενων μέτρων προστασίας της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των συναφών δικαιωμάτων που παρατηρούνται παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένων χωρών της ΕΕ.

Στον Άγιο Νικόλαο είμαστε Ευρώπη ή αλληθωρίζουμε προς τριτοκοσμικές θεοκρατικές χώρες;

Η τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει για να υπηρετεί τους δημότες, δεν είναι ούτε θρησκευτική, ούτε παραθρησκευτική οργάνωση. Καλούμε τον Δήμο Αγίου Νικολάου να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις μισογυνικές αντιλήψεις και να ακυρώσει την εκδήλωση.

 

ΟΜ Σύριζα ΠΣ Αγίου Νικολάου

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com