3ο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης της Έρευνας & Καινοτομίας στο Ηράκλειο

Ξεκίνησε χθες το 3ο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης της Έρευνας & Καινοτομίας (ΙΝΟΕΚ), στο Ηράκλειο (Ibis Styles Heraklion Central Hotel) το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2023

Σύμφωνα με τους διοργανωτές,

«Το ΙΝΟΕΚ είναι μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την επιστημονική συμβολή και την προαγωγή της έρευνας στα πεδία των Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας. Ιδρυτές του είναι μέλη ΔΕΠ και επιστήμονες εξειδικευμένοι στην Οικονομική Επιστήμη και το Επιστημονικό Μάνατζμεντ της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης. Στο πλαίσιο του επιστημονικού του αντικειμένου το ΙΝΟΕΚ συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), εθνικά και διεθνή Ερευνητικά Ινστιτούτα και Κέντρα Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας, καθώς και με τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Μια πληρέστερη εικόνα των δραστηριοτήτων του ΙΝΟΕΚ παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας του https://www.inoek.gr/ .

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Ελλάδα – Ευρώπη 2030: Εκπαίδευση, Έρευνα, Καινοτομία, Νέες τεχνολογίες, Θεσμοί και Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Greece – Europe 2030: Education, Research, Innovation, New Technologies, Institutions, and Sustainable Development). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ibis Styles Central Hotel, Κορωναίου 26 και Αγίου Τίτου, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΚ 71202, τηλ. 2810282020, https://centralhotelheraklion.com/ .

 

Η διεξαγωγή του συνεδρίου θα γίνει με υβριδικό τρόπο, έτσι ώστε ο κάθε σύνεδρος να έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τρόπους παρακολούθησης των εργασιών του: είτε να παρευρεθεί με φυσική παρουσία, είτε να παρακολουθήσει μέσω Web τις εργασίες του Συνεδρίου. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

 

Τα συνέδρια του ΙΝΟΕΚ πραγματοποιούνται κάθε φορά σε διαφορετική πόλη της χώρας και μέχρι τώρα έχουν γίνει στην Αθήνα (2016) και στη Λαμία (2018). Στη φετινή διοργάνωση ο αριθμός των εργασιών που θα παρουσιαστούν είναι 107 με έναν  κεντρικό ομιλητή (keynote speaker), τον καθηγητή κο Κώστα Μεγήρ του πανεπιστημίου Yale, και 10 προσκεκλημένους ομιλητές (invited speakers).

 

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας, το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Φαιστού. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο κ. Γιώργος Αγιομυργιανάκης, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές που ανοίγονται σε θέματα: εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας, σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, θεσμών και βιώσιμης ανάπτυξης. Η επιλογή της Κρήτης και της πόλης του Ηρακλείου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου αναμένεται να έχει προστιθέμενη αξία τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και των απλών πολιτών. Ανάμεσα στους εισηγητές συγκαταλέγονται διεθνούς φήμης ερευνητές, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και επιχειρηματίες της Κρήτης. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://www.inoek-conferences.gr/

Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι δωρεάν για ανέργους και φοιτητές. Για άλλες κατηγορίες συμμετεχόντων (π.χ. εκπαιδευτικοί), το κόστος είναι 10€ για δια ζώσης παρακολούθηση και 25€ για εξ αποστάσεως».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com