Στ. Αρναουτάκης: «Κορυφαίο γεγονός για την ανάδειξη του τρόπου ζωής των κρητικών το διεθνές συνέδριo του κέντρου Αριστείας και της Grecotel»

«Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη του τρόπου ζωής των κρητικών αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός για το νησί μας. Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με την ανάδειξη της κρητικής διατροφής.  

Το 2ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο “Κρητικός Τρόπος Ζωής: Παρελθόν και Μέλλον” έγινε από 13 έως 18 Νοεμβρίου, ήταν βιωματικό και συμμετείχαν περισσότεροι από 150 ομιλητές και σύνεδροι από 4 ηπείρους και 15 χώρες, ανάμεσά τους από Αμερική, Καναδά, Ιταλία Ισπανία, Κύπρο, Κίνα, Ταιβάν, Νεπάλ Λίβανο Ρουμανία, Γερμανία και Ελλάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι συμμετοχές φέτος ήταν διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι και το ενδιαφέρον πολλαπλάσιο για τη διοργάνωση, η οποία έχει γίνει θεσμός, καθώς πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Αυτό που  κάνει τη διαφορά στα Συνέδρια του Κέντρου Αριστείας, όπως τόνισαν, είναι ότι έχει βιωματικές εμπειρίες όπως το παραδοσιακό λιομάζωμα. Έτσι, επιπλέον του state of the art των ομιλητών, είναι οι καθημερινές βιωματικές εμπειρίες που συμμετέχουν οι σύνεδροι που εντυπωσιάζουν.Τελειώνοντας τις συνεδρίες στη μία το μεσημέρι, οι σύνεδροι ακολουθούν τις βιωματικές εμπειρίες, ανάλογα με το θέμα του Συνεδρίου.

Εμπνευστής του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, είναι ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τμήματος Δημόσιας Υγείας, dr. Stefanos Kales, που υλοποιεί το πρότζεκτ και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, Director of Operations του ομίλου Grecotel στα ξενοδοχεία του ομίλου στο Ρέθυμνο.

Στην τελετή λήξης και το επίσημο δείπνο παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και οι αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και Σταύρος Τζεδάκης αρμόδιος σε θέματα Αγροδιατροφικής και ανάδειξης της Κρητικής διατροφής.

 

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/rW4hkyIr5Zc?si=2hmIGctnQYnuxVQA

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com