Ο Στράτος Πατσάκης στο Λατώ fm: Παράλογο και λυπηρό που οι κατεδαφίσεις ξεκινούν από το Minos Beach, γκρεμίζονται κατασκευές που δεν εμποδίζουν πρόσβαση στην παραλία και δεν προσβάλουν την αισθητική

Για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών που ξεκίνησαν από τις 22/2 και συνεχίζονται στο Ξενοδοχείο Minos Beach στον Άγιο Νικόλαο, μίλησε ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Στράτος Πατσάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως τόνισε, «με την απόφαση αυτή του πρωτοκόλλου καλούμαστε αυτή την περίοδο αυτή τη στιγμή να αφαιρέσουμε κατασκευές που βρίσκονται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο επί σειρά ετών, από την έναρξη λειτουργίας του το 1963 και συγκεκριμένα περί τα 3.000 τ.μ. πλακοστρώσεων, έναν κήπο στην παραλία με φοίνικες πάνω από 20 ετών, ένα γεφυράκι και ένα κτίσμα το οποίο βρίσκεται εκεί επίσης πολύ πριν του νόμου περί αιγιαλού με οικοδομική άδεια. Το ξενοδοχείο ζήτησε από την αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει τη διαδικασία με ιδία τεχνικά μέσα και να μην έρθει εδώ η εταιρία που έχει εταιρία που έχει αναλάβει το έργο γιατί υπάρχει ένα τεράστιο μηχάνημα μία μπουλντόζα που αν μπει μέσα διαλύει τα πάντα. Εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη αυτή την απομάκρυνση από ένα γεφυράκι που βρίσκεται που είναι μέσα στο πρωτόκολλο κατεδάφισης και αυτή τη στιγμή αφαιρούνται πλακόστρωτα στον αιγιαλό στα όριά μας, δίπλα στην έναρξη του της ιδιοκτησίας μας, δίπλα, στο Αμμούδι. Δεν υπάρχει αναμονή, υπάρχει μία πίεση θα έλεγα, να προχωρήσουμε τις κατεδαφίσεις και υπάρχει και μία παρακολούθηση από κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης που μας επισκέπτεται για να δουν την επιρροή των εργασιών. λέγοντας μας ότι αν δεν προχωρήσετε με αριθμούς που απαιτούνται θα έχουμε με την εταιρεία που έλθουμε να τα προχωρήσουμε εμείς. Ως εταιρία έχουμε ασκήσει ενώπιον της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση αναστολής αλλά δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας όπως και η τηλεργασία, ο κορωνοϊός δεν έχει καταστεί δυνατό ακόμα να εξεταστεί το αίτημά μας και εμείς σε συμμόρφωση του πρωτοκόλλου έχουμε ξεκινήσει κατευθείαν κατεδαφίσεις και απομάκρυνση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος του αιτήματος μας».

Τόνισε πως «ήμασταν από τα πρώτα σημεία σε όλο αυτό το πρωτόκολλο και συγκεκριμένα το νο.3 και η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στο σύνολο. Είναι παράλογο και παράλληλα και λυπηρό και συγκεκριμένα για αυτό το ξενοδοχείο που είναι μέλος της εταιρείας Blue. gr η οποία είναι μία εταιρεία με πάρα πολύ δυνατές αρχές και αξίες, μία από τις αρχές της είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον και αξίες της είναι η ηθική και η καλαισθησία. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος, το σκεπτικό που βρισκόμαστε. Ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή αντί να ασχολούμαστε με την ετοιμασία για τη σεζόν που είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και ανησυχία, βρισκόμαστε να φέρουμε εις πέρας αυτές τις διαδικασίες».

Όπως υπογράμμισε, «όλα αυτά που καλούμαστε τώρα να απομακρύνουμε, δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων κατασκευές που προσβάλλουν την αισθητική εδώ όλη η ακτογραμμή του μηνός είναι βραχώδης, όλες αυτές οι κατασκευές γίνανε για να διευκολύνουμε την πρόσβαση και των πελατών και οποιονδήποτε θέλουν να επισκεφτούν το χώρο μας προς την παραλία. Ποτέ δεν έχουμε κλείσει την πρόσβαση στην παραλία, το ξενοδοχείο εδώ είναι ανοιχτό αρχικά για τους πελάτες του αλλά και για τους πολίτες και για να επισκεφτούν τους χώρους του ξενοδοχείου. Το μόνο που ζητάμε για έλεγχο και για να δώσουμε και μία αίσθηση ασφάλειας στους πελάτες που μας τιμούν και έρχονται είναι να υπάρχει ένας έλεγχος, να περνάνε από το χώρο από την κύρια είσοδο του ξενοδοχείου στο χώρο της υποδοχής να δηλώνουμε το όνομά τους και να μπουν μέσα.

Είπε, τέλος, ότι εάν οι κατεδαφίσεις συνεχιστούν και δεν δοθεί αναστολή, «αδυνατώ να πω αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε φέτος. Απομακρύνουμε όλο το πλακόστρωτο, όλη την έκταση του ξενοδοχείου. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com