Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: Προχωρεί η διαμόρφωση του λιμανιού, εφικτό να δούμε κρουαζιερόπλοια τον Μάιο, προσπαθούμε να προσελκύσουμε και άλλες εταιρίες – Εάν μας ζητηθεί θα εξετάσουμε μείωση τελών

«Προχωρεί η διαμόρφωση του λιμανιού, εφικτό να δούμε κρουαζιερόπλοια τον Μάιο, προσπαθούμε να προσελκύσουμε και άλλες εταιρίες», δήλωσε, μεταξύ άλλων,  στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Γιάννης Μελισσουργάκης.

«Έχει τελειώσει η μελέτη για την πύλη Σένγκεν και έχει σταλεί στη Διεύθυνση Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις σύμφωνες γνώμες για να συνεχίσουμε στη διαμόρφωση του χώρου, η προθεσμία εκτέλεσης είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο και είμαστε σε καλό δρόμο».

Το θέμα, όπως είπε, είναι να μπορέσει να ανοίξει η διαδικασία της κρουαζιέρας. «Μετά τις 15 Μαίου θα μπορούσαμε πιστεύω να δούμε κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη και στον Άγιο Νικόλαο, οι φορείς της κρουαζιέρας προσπαθούν με όλα τα μέσα να ξεκινήσουν δραστηριότητες και στο λιμάνι μας. 

Είπε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για να προσελκύσουμε ήδη από φέτος και άλλες εταιρίες κρουαζιέρας, «εάν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς, κλπ, πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει το κομμάτι που λέγεται κρουαζιέρα».

Στο ερώτημα εάν μπορεί να λειτουργήσει ένα ταχύπλοο καινούργιο που θα κάνει το δρομολόγιο μέχρι τη Ρόδο όπως από τη Σητεία που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες, απάντησε ότι «θα είναι θεωρώ δύσκολο να γίνει, με την έννοια ότι κάθε επιχειρηματίας λειτουργεί με βάση το συμφέρον του, από την άποψης ναυτικής, από απόσταση δηλαδή».

Για τις αιτήσεις για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, ο κ. Μελισσουργάκης είπε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται καθημερινά, «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται ύστερα από ένα τηλεφώνημα για ραντεβού, προθεσμία δεν έχουμε θέσει».

Για το εάν θα υπάρξει μείωση των εν λόγω τελών από την πλευρά του Δήμου, ο πρόεδρος του Λ.Τ. είπε πως «για το 2020 η μείωση αυτή ανήλθε περίπου στο 47%, πιστεύω ότι θα γίνουν κυβερνητικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, σίγουρα εάν μας ζητηθεί θα προσαρμοστούμε και θα έχουμε μείωση των τελών, παρότι τα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου δεν είναι σε πολύ καλή μοίρα, το ’20 ήταν μία κακή χρονιά θα έλεγα λόγω μείωσης των εσόδων».

Τέλος, είπε πως για τη λίμνη Αγίου Νικολάου «εγκρίθηκε η διαμόρφωση του πάρκου πάνω από τα πρανή, οπότε φαντάζομαι ότι θα δρομολογηθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και θα εκτελεστεί μέσα στο τρέχον διάστημα, θα μπουν επίσης από εταιρία πρασίνου τα δέντρα που είχαν αφαιρεθεί από την περιοχή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com