Ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm: Η ΑΣΤΕΚ να ανωτατοποιηθεί αλλά χωρίς ‘παζαρέματα’ με το υπάρχων τμήμα στα Λακώνια ή το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ – Λάθος να ανοίξουν τα σχολεία με ‘πόρτα’ τα self tests

Στη Βουλή θα συζητηθεί το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη για τα υπό αναστολή πανεπιστημιακά τμήματα στο Ν. Λασιθίου.

«Δεν ξέρω εάν δοθούν καθαρές απαντήσεις, θα έχουμε έναν γενικό προσανατολισμό της κυβέρνησης για τα νέα τμήματα αλλά και για αυτά που ήδη λειτουργούν που με την ελάχιστη βάση εισαγωγής πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα. Σύσσωμοι οι βουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούν την Κρήτη στη Βουλή, πέραν του ΚΚΕ που εξέφρασε άλλα στάση, στηρίζουν τη λειτουργία των τμημάτων τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην Κρήτη και ιδιαίτερα αυτά του Νομού Λασιθίου».


Στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να επιλεγεί πχ ένα σενάριο «ανταλλαγής» του υπάρχοντος Τμήματος στα Λακώνια και του ΤΕΦΑΑ με την ανωτατοποίηση του πτυχίου της ΑΣΤΕΚ, ο κ. Θραψανιώτης είπε πως «είναι κάτι που ακούγεται, δεν το ξέρω, εμείς ως κυβέρνηση είχαμε θέσει και την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ, σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι αυτό να γίνει χωρίς παζαρέματα του τύπου ‘ή ΤΕΦΑΑ ή ΑΣΤΕΚ’, μπορούν να γίνουν και τα δύο, που θα δώσουν μαζί μια προωθητική ανάπτυξη στον τόπο».

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό όσων ασχολούνται με τον τουρισμό που θα πρέπει να ανοίξει φέτος προσεκτικά, με μέτρα (τεστ αρνητικό 72 ώρες πριν την είσοδο, κλπ), «την ώρα που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και ιδιαίτερα στην Αττική, με την κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει σε αυτό που ζήταγε όλη Η αντιπολίτευση με ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας».

Ο βουλευτής επανέλαβε πως «τα εμβόλια θα πρέπει να γίνουν και για τον κορωνοϊό και για την γρίπη, κλπ, υπάρχουν και αρνητές και αυτοί που ακόμη φοβούνται, οι εμβολιασμοί ωστόσο πρέπει να γίνουν, όποιος κίνδυνος και να υπάρχει είναι ελάχιστος μπροστά στα οφέλη».

Για τα self test είπε πως, «είναι ένα ακόμα ‘όπλο’ για την καταπολέμηση της, από κει και πέρα όμως η εργαλειοποίηση του θέματος αυτού δηλαδή να διατυμπανίζεται ότι το τεστ είναι η πόρτα με την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία είναι μεγάλο λάθος, αφού θα γίνεται με εθελοντική πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει ανίχνευση-καταχώρηση, μόνη εγγύηση είναι τα μοριακά τεστ που όταν το επισημαίναμε η κυβέρνηση έκανε λόγο για υψηλό κόστος. Είναι αυτό υψηλό κόστος και δεν είναι κόστος να δίνουμε π.χ. 30 εκατομμύρια στα μέσα ενημέρωσης;».

Αναφέρθηκε, τέλος, στην άρνηση της υπουργού Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση «όπου πλήρωσε 2 εκ. και το χειρότερο είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και εκπαιδευτικών έχουν παραδοθεί σε μια ιδιωτική εταιρία χωρίς έλεγχο. Εμείς ζητάγαμε να κατατεθεί η σύμβαση στη Βουλή, κάτι που δεν έγινε, όπως δεν έχουν κατατεθεί και τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com