Ο Μανόλης Λεμπίδης στο Λατώ fm: «Πρωτοφανείς καταστροφές σε Βραχάσι, Σίσι, όλες οι ελιές είναι κάτω, σκοτώθηκαν πουλιά από το χαλάζι – Σήμερα αναμένονται οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις»

Στα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή Βραχασίου και Σισίου τα ξημερώματα της Τρίτης και στις ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες και γεωργικές καλλιέργειες που άφησαν πίσω τους, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Μανόλης Λεμπίδης.

Όπως είπε, καταστράφηκε σε μερικές περιοχές μέχρι και το 90% της ελαιοκαλλιέργειας και διάφορες καλλιέργειες σε συγκεκριμένες περιοχές στο Σίσι και στο Βραχάσι. «Είναι μία εικόνα την οποία δεν νομίζω ότι την έχει ξαναδεί άνθρωπος στην περιοχή, πρωτοφανής κακοκαιρία με χαλάζι σε σχήμα… καρυδιού. Οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να απλώσουν και να αρχίσουν να ραβδίζουν, αυτό που έγινε τώρα ήταν ότι χειρότερο, όλες οι ελιές είναι πεσμένες κάτω ενώ ακόμα και οι ελιές που είναι ακόμα πάνω στο δέντρο δεν είναι καλές».

Σήμερα, ανέφερε, αναμένονται οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, «αλλά αυτό στην ουσία δεν χρυσώνει το χάπι, προηγούμενες χρονιές είπαν ότι 1-1,5 ευρώ αποζημιώνουν το δέντρο». 

Επίσης, είπε ότι πρώτη φορά χαλάζι αφήνει πίσω του σκοτωμένα πουλιά.

Μικροζημιές έγιναν και εξωτερικά σε ορισμένα σπίτια στην περιοχή ενώ ζημιές υπέστησαν και ορισμένοι αγροτικοί δρόμοι που είχαν φτιαχτεί από το Δήμο το προηγούμενο διάστημα «και τώρα θα χρειαστεί τα μηχανήματα να ξαναπάνε». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com